Montilla, entre la indignació i el partidisme

  • Demana a la gent que respongui en massa a la pròxima manifestació en defensa de l'autogovern

VilaWeb
Redacció
29.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, va demanar, en una declaració institucional (vídeo), que la gent respongués multitudinàriament  a la manifestació que es convoqui ‘en defensa de l’autogovern’. Abans havia atacat el PP que,  va dir, no ha assolit el seu objectiu polític. Montilla, que fou molt dur envers el Tribunal, va dir que era a les eleccions on la ciutadania havia de repudiar la sentència, una frase que ha fet polèmica pel seu to partidista.

‘Ens correspon d’acatar, no pas de compartir la sentència. Acatar no vol dir renunciar; no renunciarem a allò que s’ha pactat… No hi ha cap tribunal que pugui jutjar la nostra voluntat. Som una nació. No renunciarem a les aspiracions d’autogovern de l’estatut’. Ara, bo i declarant-se indignat, va demanar ‘serenitat i intel·ligència’ i va revelar que ja havia parlat amb el president del parlament, Ernest Benach, i amb els presidents dels grups parlamentaris per acordar una resposta conjunta a la sentència.

De moment, ja ha encarregat a un grup de juristes que estudiï els efectes i les conseqüències de la sentència sobre l’autogovern de Catalunya. Després, darà compte al parlament de les actuacions que s’hagin d’emprendre amb vista a preparar la millor resposta. I una part d’aquesta resposta és la manifestació que convoquin partits i entitats, coordinats per Òmnium Cultural, i que potser es farà el 10 de juliol. ‘Fem de la senyera la nostra pancarta unitària. Demostrem que formem una nació’.

De totes maneres, va demanar prudència perquè la indignació no desemboqui en una confrontació amb Espanya. Finalment, féu una referència a les pròximes eleccions: ‘A les eleccions parlamentàries podreu decidir en quina direcció cal continuar. Mentrestant, defensaré l’estatut’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any