Montilla, entre la indignació i el partidisme

  • Demana a la ciutadania que respongui massivament a la pròxima convocatòria de manifestació en defensa de l'autogovern

VilaWeb
Redacció
28.06.2010 - 21:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat, en una declaració institucional (vídeo), a la ciutadania que respongui massivament a la manifestació que es convoqui ‘en defensa de l’autogovern’. Això ho ha dit després de començar atacant el PP, de qui ha dit que no havia assolit el seu objectiu polític. Montilla, que ha estat molt dur amb el Tribunal, ha dit que és a les eleccions on la ciutadania ha d’expressar el seu rebuig a la sentència, una frase polèmica pel seu to partidista.

‘Ens correspon acatar, però no compartir la sentència. Acatar no vol dir renunciar; no renunciarem al que s’ha pactat’, ha dit Montilla, que ha afegit: ‘No hi ha cap tribunal que pugui jutjar la nostra voluntat. Som una nació. No renunciarem a les aspiracions d’autogovern de l’estatut’. I s’ha mostrat indignat, però ha demanat ‘serenitat i intel·ligència’ i ha revelat que ja havia parlat amb el president del parlamenr, Ernest Benach, i amb els presidents dels grups parlamentaris per acordar una resposta conjunta a la sentència.

Per això ha encarregat a un grup de juristes que analitzi els efectes i les conseqüències sobre l’autogovern de Catalunya. Després, compareixerà al parlament per donar compte les actuacions que s’hagin d’emprendre i per establir la millor resposta.

Una de les respostes que ja ha concretat és la manifestació de resposta que convoquin partits i entitats, coordinats per Òmnium Cultural, i que es podria fer el 10 de juliol. ‘Fem de la senyera la nostra pancarta unitària. Demostrem que formem una nació’.

Però ha demanat prudència perquè la indignació no desemboqui en una confrontació amb Espanya. I al final de la declaració ha fet una referència a les pròximes eleccions: ‘A les eleccions al parlament podreu decidir en quina direcció cal continuar. Mentrestant, defensaré l’estatut’.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any