Carulla, Garicano i Gemma Montull compareixen avui a la comissió del Palau

  • ICV demana fer comparèixer Mas per les informacions filtrades de la investigació judicial del cas Palau

VilaWeb
Redacció
28.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comissió d’investigació parlamentària de les irregularitats en la gestió del Palau de la Música escoltarà avui alguns dels gestors més destacats del Palau: Gemma Montull, ex-directora financera del Palau de la Música; Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català; Rosa Garicano, ex-directora general de la Fundació Orfeó Català; Raimon Bergós, ex-secretari de la mateixa Fundació; i Elisabet Barberà, secretària de Fèlix Millet. Per una altra banda, el director del Consorci del Palau, Joan Llinares, els empresaris Eugeni Giralt i Josep Lluís Núñez i Navarro i l’ex-regidora de la Ciutat Vella, Itziar González, declaren avui al jutjat pel cas de l’hotel del Palau.

El tripartit redobla l’atac a CiU pel cas Palau

CDC es desentén de les informacions aparegudes a La Vanguardia i El Periódico aquest cap de setmana, que relacionen l’ex-president del Palau de la Música, Fèlix Millet, amb l’ex-administrador de CDC, Carles Torrent, mort el 2005. També avui, El Periódico publica un nou article segons el qual Millet hauria deixat constància escrita del repartiment d’una comissió del 4% entre l’Orfeó i CiU en l’adjudicació d’obra pública. Segons els documents publicats, Millet repartia comissions entre el Palau i Torrent. Aquesta filtració ha servit a les forces del tripartit per redoblar l’atac a Convergència i per demanar la compareixença de Mas perquè doni explicacions d’un possible finançament il·legal del partit.

En un comunicat CDC assegura que ‘desconeix absolutament que hi hagués cap mena de relació’ entre Millet i Torrent, que ‘no té constància’ dels documents més enllà de la signatura de convenis legals, i destaca que els documents publicats ‘no van signats’. CDC atribueix la filtració dels documents a la premsa a interessos electorals. Més, addueix que ‘totes les finances del partit han estat auditades des de sempre’ i que no hi ha ‘ni una sola dada que corrobori cap mena de relació estranya entre el Palau de la Música i el partit o la Fundació CatDem’.

Però el portaveu adjunt del grup parlamentari del PSC, Joan Ferran, deia ahir que CiU no seria capaç d’explicar les noves informacions que han aparegut sobre el cas Palau i que no se’n podria defensar a la comissió d’investigació que es porta a terme al parlament. El portaveu socialista va insistir a demanar a Artur Mas que expliqués d’una vegada ‘tot allò que sap d’aquests diners i si havia format part de l’espoli del Palau’.

Pel president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, el president de Convergència i Unió, Artur Mas, ‘fa mesos que demana eleccions anticipades’ i ‘al final sospitarem que és per mirar de tapar tot això’; i no entén ‘per què el senyor Mas tarda tant a donar explicacions’.

ICV demana fer comparèixer Mas

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, també demana al president de CiU, Artur Mas, que doni explicacions de les informacions que acusen CiU d’haver rebut comissions d’empreses constructores a través del Palau de la Música. Aquesta sospita mou ICV a demanar que s’analitzin i s’estudiïn els documents i que hi hagi noves compareixences, sigui al parlament o a la comissió d’investigació del cas del Palau de la Música.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any