Les consultes sobre la independència no s’aturen

  • Ahir es va fer la consulta als Alamús (Segrià) amb un 43,64% de participació i un 92% de sí · El 18 de juliol se’n faran a Puigcerdà i a Mollet de Peralada · També se’n preparen a Tarragona, Rubí i Gavà per a l'octubre

VilaWeb
Redacció
28.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan ja semblava que s’havia acabat la primera tongada de consultes sobre la independència fins després de les eleccions parlamentàries, la iniciativa ciutadana torna a agafar embranzida i proposa noves convocatòries per al juliol i l’octubre. Ahir es va fer una consulta als Alamús (Segrià), amb la participació del 43,64% del cens i amb una victòria del sí per un 92% i un 3% de no; Puigcerdà i Mollet de Peralada convocaran els ciutadans el 18 de juliol; a Alfarràs, l’11 de setembre; i Tarragona, Rubí i Gavà (dos-cents cinquanta mil habitants entre totes tres) preparen una consulta per al 17 d’octubre.

En principi, tot indicava que després de la tanda del 20 de juny, que va fer entrar de ple les consultes al Baix Llobregat, es deixarien passar les eleccions al Parlament de Catalunya de la tardor per no interferir-hi. Però tres ciutats grans han decidit d’impulsar una nova tanda del referèndum que pot fer-se tres o quatre setmanes abans de les eleccions. Hi ha un altre municipi, Bell-lloc d’Urgell, que també s’ha decidit a convocar el referèndum, si bé per al 26 de setembre vinent.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any