S’acaba la identificació de les dotze víctimes de Castelldefels

  • Montilla fa una crida a la responsabilitat dels ciutadans per evitar tragèdies · L'atropellament de Castelldefels obre la porta a més mesures de seguretat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les tasques d’identificació de les víctimes de la tragèdia de Castelldefels van acabar ahir a la tarda amb una xifra definitiva de dotze morts. De les víctimes, onze ja han estat identificades amb tota seguretat. L’Institut Anatòmic de Catalunya creu que coneix la identitat de la dotzena víctima, però l’ha de corroborar. Per la seva banda, el president Montilla va dir ahir que tot esforç en seguretat sempre ‘serà insuficient, si els ciutadans no prenem consciència de la nostra fragilitat’.

Montilla va afegir que ‘hi ha un punt en què la nostra responsabilitat és només nostra i no la podem transferir a ningú’.

Investigació ininterrompuda

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, va assegurar ahir que les tasques d’identificació van poder acabar abans del què s’esperava. I va felicitar els equips de metges forenses, policia científica i els cossos d’investigació que han treballat sense pausa aquestes tres dies. Hi han intervingut, per torns, fins a 24 metges forenses.

El treball ininterromput, però, continuarà. Després de la identificació dels cossos cal continuar amb la seva reconstrucció. Una tasca que, indica Tura, serà ‘molt complicada’ i durarà un temps que no ha volgut especificar. Fins llavors, les famílies no podran rebre els cadàvers dels seus parents.

Dels catorze ferits, quatre ja han rebut l’alta. Dels deu ferits que romanen hospitalitzats, n’hi ha dos a l’hospital de Bellvitge, un al Clínic de Barcelona, un al Moisès Broggi de Sant Joan Despí, un a la Vall d’Hebron, un a  la Mútua de Terrassa, dos a Sant Boi i dos a Sant Joan de Déu. Els tres que estaven en situació crítica evolucionen favorablement i passen a considerar-se ferits greus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any