Will Johnson i Anímic, junts per al PopArb

  • El punk dels Surfing Sirles tanca una primera nit que va arrencar amb força amb Rosa Luxemburg i els Amics de les Arts

VilaWeb
Redacció
26.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El rock enèrgic dels Rosa Luxemburg va posar en marxa ahir una nova edició del festival de música independent PopArb, que ha tornat a exhaurir, sinó del tot, pràcticament, les entrades. Pels escenaris principals van passar, amb èxit, els Amics de les Arts (entrevista amb VilaWeb TV), Standstill i Delafé y las Flores Azules. Avui és el torn, entre més, de Mishima, Roger Mas i de la proposta del festival que porta per primera vegada un artista internacional, Will Johnson, per actuar juntament amb els Anímic.

El grup capitanejat per Pol Fuentes i amb nom de dona dirigent marxista va carregar les piles del públic que hi havia ahir a primera hora de la nit a Arbúcies, en un recinte que es va anar omplint mica en mica fins a omplir-se i acabar, de matinada, al ritme frenètic dels Mendetz.

Entremig, més de sis hores de música pop-rock i independent feta al Principat, com la dels Amics de les Arts, un dels protagonistes de la primera jornada del PopArb, que va presentar el seu ‘Bed&Breakfast’ acompanyats de baix, bateria i una secció de vents. El concert va començar amb alguns petits entrebancs de so (segurament cal acabar d’encaixar el grup i la banda de músics), però després de quatre cançons el concert va anar rodat fins al final. Només calia veure l’entrega del públic en cançons com ‘Jean-Luc’ i ‘4-3-3’ per afirmar l’èxit d’un grup que tot just l’any passat, voltant pel recinte del PopArb, s’imaginava pujant a l’escenari que trepitjaren ahir.  

Joan Colomo els va prendre el relleu amb el seu primer disc en solitari, ‘Contra todo pronóstico’. En un concert lliure dels monòlegs a què té acostumat el públic, el cantant vallesà va presentar la seva proposta de cançó pop amb dosis de ranxeres i humor que cada cop guanya més adeptes.

Delafé y las Flores Azules i Standstill van ser les actuacions amb el públic més entregat al recinte de can Cassó, que comença a quedar-se petit per aplegar tot el públic del festival. Però per petit, l’espai del bar musical on van tocar els Surfing Sirles, els encarregats de tancar la primera nit del PopArb. Sense samarretes i en un racó del bar, ple a vessar de gent saltant a ritme de punk, el grup de Martí Sales va repassar les peces del seu disc de debut, ‘LP’, amb què s’han donat a conèixer enguany després de molts anys trepitjant bars com el d’ahir.

Will Johnson, Anímic, Mishima, Sanjosex i Roger Mas

Abans dels concerts d’aquest vespre, Bradien, Txarly Brown i Xavier Ciurans (de Gertrudis) han amenitzat aquest migdia les piscines municipals. A les cinc de la tarda, al Gorg Nou, escenari dels artistes emergents, hi actuen Aias, Fred i Son i Very Pomelo. Quan el sol comenci a declinar, prendrà l’escenari de Can Torres la cantant Maria Rodés. I a quarts de deu, després de l’actuació d’Extraperlo, arribaran les atraccions culminants del PopArb d’enguany: Roger Mas, que acaba de treure al mercat ‘A la casa d’enlloc’; la Brigada, que presenta ‘Paraules justes’ (entrevista amb VilaWeb TV); i Sanjosex, que arriba amb un nou disc sota el braç, ‘Al marge d’un camí’ (entrevista amb VilaWeb TV).

Una altra de les novetats és que per primera volta aterra al festival un artista internacional: Will Johnson, un dels màxims exponents del folk nord-americà, que actuarà amb els Anímics a quarts de dotze de la nit. Aquest espectacle rodarà també per València (27 de juny) i Barcelona (1 de juliol).

Agafarà el relleu un altre dels grups que més brilla des de fa uns quants mesos, el Mishima, que amb ‘Ordre i aventura’ ha aconseguit les millors crítiques i que arriba un xic més al gran públic (entrevista amb VilaWeb TV). A quarts de dues de la matinada actuaran Mujeres, The Pinker Tones i els discjòqueis Eneida Fever i Miqui Puig, que clausuraran un festival que s’ha consolidat com el principal certamen de la música independent catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any