El congrés dels EUA acorda la reforma financera més important des dels anys trenta

  • Demòcrates i republicans l'han pactada avui a la cambra de representants i el 20 de maig, al senat · Preveu noves mesures per prevenir els riscos del sistema financer

VilaWeb
Redacció
25.06.2010 - 12:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’una sessió de més de vint hores, la Cambra de Representants dels EUA ha pactat la versió definitiva de la reforma financera, que implicarà els canvis més importants des de la Gran Depressió dels anys trenta. El projecte preveu noves mesures per prevenir els riscos del sistema financer, fa més fàcil la liquidació de grans empreses en fallida i estableix més controls a bancs i empreses. La reforma ja fou aprovada el 20 de maig al senat.

S’espera que el projecte de llei tingui el suport suficient per convertir-se en llei. Ambdues cambres (Congrés i Senat) tenen la intenció de votar el text la propera setmana.

En aquesta línia, el president dels Estats Units, Barack Obama, va demanar la setmana passada als països del G-20 que no deixin que la recuperació econòmica global fracassi i els va reclamar accelerar la reforma financera i enfortir les finances públiques.

En una carta que van avançar diferents mitjans de comunicació, Obama va dir que les economies de diversos països membres s’enfronten a significatives debilitats que podrien danyar el creixement econòmic global. Va assegurar que li preocupa que algun d’aquests països continuï depenent massa de les exportacions. També va advertir que les taxes de canvi flexibles per les diferents monedes són vitals per equilibrar el creixement econòmic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any