Vist per a sentència el judici a Marc Belzunces per no acudir a una mesa electoral

  • El conegut blocaire de VilaWeb al·lega objecció de consciència a Espanya · La sentència se sabrà a final de mes

VilaWeb
Redacció
21.06.2010 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència de Barcelona ha jutjat avui al matí el conegut blocaire de MésVilaWeb Marc Belzunces per presumpte delicte electoral, perquè no va acudir a una mesa de les últimes eleccions espanyoles, el 2008. El cas ha quedat vist per a sentència, que se sabrà a final de mes. La fiscalia manté la petició de pena de 22 dies de presó (o 792 euros), 3.300 euros de multa, la inhabilitació passiva durant dos anys i el pagament de les despeses del procés. Belzunces vol que, amb el seu cas, els tribunals es defineixin per primera volta sobre l’objecció de consciència a Espanya. Així ho explicava recentment a l’Espai VilaWeb (vídeo).

Belzunces demana que se l’absolgui o que se li rebaixi la condemna que demana la fiscalia, que considera del tot desproporcionada. En efecte, la defensa demana que un cas com aquest no es consideri un delicte penal, sinó, en tot cas, una falta administrativa lleu. En tot cas, Belzunces anima a tothom qui en un futur es trobi en una situació semblant a exercir el dret d’objecció de consciència.

Aquest és el primer cas d’objecció de consciència electoral en què s’addueixen motius exclusivament independentistes, i Belzunces vol, no solament que no el condemnin, sinó que el legislador es defineixi sobre el fons de la qüestió.

Irregularitats del procés

Belzunces es queixa que durant tot el procés hi ha hagut irregularitats, com ara que el van designar vocal segon de la mesa segona de la mesa electoral A de la secció 103 del districte de Sant Andreu en aquelles eleccions espanyoles, essent així que no havia signat la notificació. L’any següent hi va haver una altra irregularitat, quan la fiscalia va demanar a l’administració electoral si Belzunces havia rebut la notificació, i la resposta fou que la senyora Gemma L. G. l’havia rebuda.

A més, l’escrit d’acusació de la fiscalia fou tramès en espanyol, per més que Belzunces havia demanat que es fes el procediment judicial en català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any