Cornellà bat el rècord de vots negatius, que freguen el 20%

  • Al Baix Llobregat, on es concentrava la meitat del cens, la participació mitjana ha estat del 8,8%

VilaWeb
Redacció
21.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cornellà ha aplegat més vots negatius que cap altre municipi on s’ha organitzat fins ara una consulta sobre la independència: el no ha assolit un 19,48% dels sufragis. I aquesta mobilització del vot negatiu ha permès que la participació superés el 10% de participació, a diferència dels altres grans municipis del Baix Llobregat que han votat aquest 20-J, que no hi han arribat: a Sant Feliu, hi ha hagut una participació del 8,67%; a Sant Boi, del 6,71% i a Esplugues, del 6,72%. A Olesa de Montserrat, amb un cens més baix, la participació ha estat més alta, del 13,69%.

El 20-J ha significat l’arribada generalitzada, i no pas testimonial, de les consultes sobre la independència a l’àrea metropolitana de Barcelona, i més concretament al Baix Llobregat. En aquesta comarca ja s’hi havien celebrat consultes (Molins de Rei, Esparreguera…), però en aquesta ocasió han votat les ciutats amb més població, on la participació ha estat baixa.

De fet, més de la meitat del cens d’aquest 20-J corresponia a algun d’aquests municipis: 235.000 electors tenien dret de vot aquest diumenge al Baix Llobregat; l’han exercit 20.765, un 8,8%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any