Bellaterra registra una ‘participació màgica’

  • Ha registrat un 31,416%, coincidint amb el número pi en una única mesa electoral situada a la plaça del Pi · Hi han votat, entre altres, el conseller Joan Manuel Tresserras, Agustí Benedito i Mònica Terribas

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La participació a Bellaterra, una entitat municipal descentralitzada dins de Cerdanyola del Vallès, on s’hi ha constituït Bellaterra Decideix, ha registrat una bona participació del 31,416%. Es dóna la divertida circumstància que la xifra de participació, i tenint en compte que tots els vots s’han emès a la plaça del Pi, coincideix amb el número pi, una constant matemàtica que relaciona la longitud de la circumferènca amb el seu diàmetre. La plataforma Bellaterra Decideix ha qualificat la xifra de ‘número màgic’.

Pel que fa al resultat, el 92,04% s’ha pronunciat afirmativament per la independènciai el 7,23% negativament. A la mesa de Bellaterra hi van votar personalitats com el conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, la directora de TV3 Mònica Terribas i l’ex-candidat a la presidència del Barça Agustí Benedito.

Cerdanyola, un 13,87%

En el conjunt de Cerdanyola la participació ha estat del 13,87%, el sí un 84,66%, el no un 12,65% i un 2,20% dels vots han estat nuls. El cens d’aquest municipi és de 49.000 ciutadans majors de 16 anys. Malgrat els problemes tècnics que han afectat el desenvolupament de la jornada a primera hora d’aquest matí, els organitzadors de la consulta han valorat positivament els resultats, que han assolit les expectatives previstes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any