La meitat dels catalans, a favor de la independència, segons el sondatge del Periódico

  • També diu que CiU frega la majoria abosluta

VilaWeb
Redacció
19.06.2010 - 09:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un 48% dels catalans votaria a favor de la independència i un 35,3% hi votaria en contra, segons el sondatge que publica avui El Periódico. També diu que 65% dels catalans opina que ara no és el moment de fer el referèndum i que un 81% creu que el govern espanyol no acceptaria que es convoqués el referèndum. Indica, també, que per un 51% dels catalans el Parlament aprovaria la convocatòria del referèndum en cas que s’assolissin les signatures necessàries requerides per la IP acceptada a tràmit que demana un referèndum oficial.

PSC i ERC pateixen una gran baixada i Mas frega la majoria absoluta

El sondatge, elaborat pel gabinet d’opinió GESOP, també analitza la intenció de vot dels catalans. En aquest sentit, CiU estaria entre un i tres escons de la majoria absoluta si les eleccions al Parlament es fessin ara, amb 65 o 67 escons (28 diputats més que ara). El PSC es quedaria amb entre 30 i 32 diputats (ara en té 37) i Esquerra patiria una baixada encara més gran i passaria de 21 a 12 o 13 diputats. El PP i ICV es mantindrien: el PP tindria 13 o 14 diputats (ara en té 14) i ICV, que en té 12, en podria perdre un, dos o mantenir-se.

Segons el sondatge, Reagrupament tindria un 1,1% dels vots i cap diputat i Ciutadans perdria els tres diputats que té en l’actualitat amb un 0,8% dels vots. És especialment rellevant, també, el fet que un 11% dels catalans votaria en blanc, convertint així el vot en blanc en la tercera força més votada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any