Notícies

Dissabte  19.06.2010  09:35

La meitat dels catalans, a favor de la independència, segons el sondatge del Periódico

També diu que CiU frega la majoria abosluta

Men?ame
 

Un 48% dels catalans votaria a favor de la independència i un 35,3% hi votaria en contra, segons el sondatge que publica avui El Periódico. També diu que 65% dels catalans opina que ara no és el moment de fer el referèndum i que un 81% creu que el govern espanyol no acceptaria que es convoqués el referèndum. Indica, també, que per un 51% dels catalans el Parlament aprovaria la convocatòria del referèndum en cas que s'assolissin les signatures necessàries requerides per la IP acceptada a tràmit que demana un referèndum oficial.

PSC i ERC pateixen una gran baixada i Mas frega la majoria absoluta

El sondatge, elaborat pel gabinet d'opinió GESOP, també analitza la intenció de vot dels catalans. En aquest sentit, CiU estaria entre un i tres escons de la majoria absoluta si les eleccions al Parlament es fessin ara, amb 65 o 67 escons (28 diputats més que ara). El PSC es quedaria amb entre 30 i 32 diputats (ara en té 37) i Esquerra patiria una baixada encara més gran i passaria de 21 a 12 o 13 diputats. El PP i ICV es mantindrien: el PP tindria 13 o 14 diputats (ara en té 14) i ICV, que en té 12, en podria perdre un, dos o mantenir-se.

Segons el sondatge, Reagrupament tindria un 1,1% dels vots i cap diputat i Ciutadans perdria els tres diputats que té en l'actualitat amb un 0,8% dels vots. És especialment rellevant, també, el fet que un 11% dels catalans votaria en blanc, convertint així el vot en blanc en la tercera força més votada.