Els sindicats espanyols anuncien una vaga general

  • La data, la faran pública demà

VilaWeb
Redacció
14.06.2010 - 14:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari de comunicació del sindicat CC OO, Fernando Lezcano, ha confirmat avui que convocaria una vaga general i que demà, en una compareixença dels representants de CC OO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, anunciarien oficialment la data. La decisió s’ha pres avui després d’una reunió entre les federacions territorials dels sindicats. La convocatòria oficial arribarà, doncs, vint-i-quatre hores abans que el consell de ministres espanyols aprovi, dimecres, el decret de la reforma laboral.

Mentrestant, el ministre de Treball espanyol, Celestino Corbacho, manté contactes amb CiU, ERC i PNB, a la recerca de suport al decret de la reforma laboral. Demà té previst de reunir-se amb el portaveu econòmic del PP, Cristóbal Montoro.

Un cop fracassat el diàleg social, l’executiu espanyol negocia a contrarellotge les modificacions que s’introduiran al document, que ja va lliurar divendres als sindicats i a la patronal, els quals van oposar-s’hi de ple. Els uns, per considerar que la proposta del govern lesiona els drets dels treballadors i obre la porta a la privatització de la intermediació; i els altres, perquè troben que la reforma és insuficient.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any