Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  14.06.2010  14:51

Els sindicats espanyols anuncien una vaga general

La data, la faran pública demà

Men?ame
 

El secretari de comunicació del sindicat CC OO, Fernando Lezcano, ha confirmat avui que convocaria una vaga general i que demà, en una compareixença dels representants de CC OO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, anunciarien oficialment la data. La decisió s'ha pres avui després d'una reunió entre les federacions territorials dels sindicats. La convocatòria oficial arribarà, doncs, vint-i-quatre hores abans que el consell de ministres espanyols aprovi, dimecres, el decret de la reforma laboral.

Mentrestant, el ministre de Treball espanyol, Celestino Corbacho, manté contactes amb CiU, ERC i PNB, a la recerca de suport al decret de la reforma laboral. Demà té previst de reunir-se amb el portaveu econòmic del PP, Cristóbal Montoro.

Un cop fracassat el diàleg social, l'executiu espanyol negocia a contrarellotge les modificacions que s'introduiran al document, que ja va lliurar divendres als sindicats i a la patronal, els quals van oposar-s'hi de ple. Els uns, per considerar que la proposta del govern lesiona els drets dels treballadors i obre la porta a la privatització de la intermediació; i els altres, perquè troben que la reforma és insuficient.