Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  14.06.2010  13:05

Barcelona també prohibirà la burca i el nicab

Se suma així a Lleida i el Vendrell · Avui també ho debaten Girona i Tarragona · El conseller Maragall no la vol a l'escola

Men?ame
 

El batlle de Barcelona, Jordi Hereu, signarà de 'manera imminent' un decret per prohibir l'ús de la burca o de qualsevol mocador que tapi la cara en els equipaments municipals 'per motius de seguretat'. L'informe jurídic que l'ajuntament havia encarregat avala aquesta mesura i el govern barceloní l'aprovarà mitjançant un decret entre avui i demà. Posteriorment, per tal d'unificar els reglaments de cada equipament municipal, la qüestió arribarà al ple.

Girona i Tarragona també emprenen avui el debat sobre la regulació de la burca i del nicab. A Tarragona sembla que la moció presentada per CiU i pel PP, amb el suport de PSC i d'ERC, serà aprovada. D'aquesta manera la ciutat s'afegirà a Lleida i al Vendrell. A Girona la proposta és del PP i no té assegurat el suport necessari perquè s'aprovi. La comissió de política d'immigració se n'ocuparà avui, però res no indica que s'acabi sotmetent una moció al ple.

El Vendrell va aprovar divendres la prohibició de la burca i del nicab als espais municipals, seguint el camí de Lleida. El ple de l'ajuntament va aprovar, per unanimitat dels grups presents, la moció, proposada pel grup de CiU, que governa la vila en minoria. Hi van votar a favor, doncs, CiU, i els grups de l'oposició de Plataforma per Catalunya, el PP i ERC; però el PSC, també a l'oposició, no va votar perquè els regidors van sortir del ple en el moment de la votació.

En canvi, el PSC de Tarragona votarà avui en favor d'una moció semblant. Per una altra banda, divendres segurament que es prohibirà la burca als espais municipals de l'Ajuntament de Reus.

Govern català i Amnistia Internacional, contraris a la mesura

Segons el secretari de la Immigració, Oriol Amorós, la prohibició d'aquest vestit no ajuda gens a emancipar les musulmanes, per això és contrari a la prohibició, encara que aquesta vestimenta no li agradi: 'Crec que allò que hem de fer és ajudar-les a treure-se-la elles mateixes.'

En una línia similar, Amnistia Internacional és del parer que la prohibició no resoldrà res: 'Aquesta normativa no canviarà res; allò que fa falta és una política social i educativa perquè les dones no hagin de dur un vel integral per força', va dir la coordinadora d'AI a Catalunya, Imma Guixé, que va distingir les dones que van amb burca perquè volen i les que hi van per força. En el primer cas, diu, cal respectar 'la llibertat d'expressió i de creença religiosa'.

Men?ame