Sandro Rosell guanya les eleccions del Barça

  • Les ha guanyades amb un 61,35% dels vots · Benedito aconsegueix la segona posició · Ingla i Ferrer, molt lluny de les previsions inicials

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.06.2010 - 00:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El FC Barcelona ja té nou president per als sis anys vinents. Sandro Rosell va confirmar ahir les previsions de victòria amb el suport del 61,35% dels socis que van votar. La participació de la jornada electoral va ser molt elevada, amb un 48,1% del cens de socis amb dret de vot, encara que va ser de quasi set punts menys que no el 2003 (54,7%). Agustí Benedito es va confirmar com l’alternativa més sòlida de la nova línia del club, amb el 14,09% dels vots. Marc Ingla i Jaume Ferrer, en canvi, van obtenir uns resultats molt per sota dels que esperaven, un 12,29 i 10,8%, respectivament. Vegeu en aquest vídeo les primeres paraules de Rosell com a nou president.

Com apuntaven algunes enquestes al començament de la campanya electoral oficial, Sandro Rosell serà el president del Barça a partir de l’1 de juliol. Aquesta elecció representa un canvi en la línia del club que aquests últims set anys ha governat Joan Laporta. La majoria dels socis han confiat en el nou rumb proposat per Rosell, malgrat els bons resultats de la junta directiva sortint. És a dir, que cap dels candidats que oferien un projecte de ‘continuïtat’ no ha sabut convèncer els socis de fer un relleu tranquil.

Sandro Rosell va fer una declaració de to institucional per cloure la jornada. Rosell es posa a disposició del president Laporta, que fins el dia 1 de juliol governarà el FC Barcelona; demana transparència en el traspàs de poder i es compromet a mantenir-la durant el seu mandat; manifesta el seu agraïment als socis i els anuncia que no els fallarà després d’haver rebut la seva confiança.

A partir d’avui, Laporta i Rosell començaran un període de ‘cohabitació’ fins que l’1 de juliol el nou president prendrà el control del club i començarà a prendre les decisions del futur blau-grana. Sandro Rosell haurà de decidir aviat els seus nous directius de confiança. De moment, com va anunciar, no compta Txiki Begiristain de secretari tècnic del futbol, ni amb José Ramon Alexanko de director del futbol base, ni amb Joan Oliver de director general del club.

En canvi, en l’equip de Rosell sembla que hi haurà els empresaris Jordi Cardoner, Carles Vilarrubí, Ramon Pont, Javier Faus, Dídac Lee, i els ex-directius Josep M. Bartomeu, Jordi Moix i Jordi Monés, i un dia d’aquests es faran públiques les responsabilitats que tindran dins el club.

Reaccions dels candidats

Els candidats van avaluar els resultats del sondatge i de les primeres dades de l’escrutini sense esperar dades definitives. Marc Ingla va reconèixer la derrota i va felicitar Sandro Rosell per haver aconseguit una victòria tan còmoda. També va explicar que dissabte havia convidat Ferrer i Benedito per reflexionar sobre un pacte d’última hora, que no van voler consumar per responsabilitat. També Jaume Ferrer va reconèixer la derrota amb molta sinceritat i que no havia fet res ben fet durant la campanya. Benedito accepta que Rosell serà el president, però va dir que analitzaria els resultats quan fossin definitius. També va agrair el suport rebut que li ha permès de ser el candidat revelació d’aquestes eleccions.

Quant a Joan Laporta es va confessar content de la gran participació i va felicitar el guanyador. També es va declarar satisfet de deixar el club en una situació ‘molt millor que no la que hi havia quan vaig arribar-hi’. Però, en relació amb el suport que ha rebut Rosell de sectors econòmics i de grups de comunicació, va dir que sempre hi havia hagut uns poders que volien apoderar-se del Barça fet que, sembla, no havia pogut vèncer del tot.

Rècord de participació

Finalment, 57.088 socis van votar ahir en les eleccions a la presidència del club, és a dir: un 48,11% de participació. Això fa d’aquestes eleccions les més concorregudes de la història del Club.

Tots quatre candidats van anar a votar a mig matí i van animar a la participació. També hi va anar d’hora l’actual president blau-grana, Joan Laporta. En canvi, qui es va fer esperar va ser l’entrenador Pep Guardiola, que va arribar cap a les vuit del vespre envoltat de seguidors que el van aclamar amb crits de ‘president, president’.

Entre les personalitats que es van poder veure al Camp Nou hi havia el president del parlament, Ernest Benach; el president de CiU, Artur Mas; l’ex-candidat a la presidència, Lluís Bassat; l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol; l’actor Sergi Lòpez; i l’ex-president del Barça, Josep Lluís Núñez, que no va amagar que havia votat Rosell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any