L’enquesta de TV3 dóna la victòria a Sandro Rosell amb un 62% dels vots

  • Han consultat 5.000 socis · En segon lloc quedaria Agustí Benedito, amb el 14% dels vots

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.06.2010 - 21:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’enquesta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, feta a uns 5.000 socis del FC Barcelona, dóna la victòria al candidat Sandro Rosell, que amb el 62,2% seria el pròxim president del Barça. En segon lloc, queda Agustí Benedito, amb un 14,7% dels vots; i després vindrien Marc Ingla, amb el 12%, i Jaume Ferrer, amb el 9,9%.

Els candidats han començat ja a considerar els resultats del sondatge sense esperar dades oficials. Marc Ingla ha reconegut la derrota i ha felicitat Sandro Rosell per haver fet una victòria tant còmode. Ingla ha explicat que ahir va convidar Ferrer i Benedito per reflexionar sobre un pacte d’última hora, que van decidir no consumar ‘per responsabilitat’. També Jaume Ferrer ha reconegut la derrota amb molta sinceritat i fent saber la sensació de ‘no haver fet res ben fet’ durant la campanya. Benedito accepta que Rosell serà el president, però vol esperar l’escrutini oficial per fer valoracions més acurades.

Per la seva banda, Joan Laporta s’ha mostrat content per l’alta participació i ha volgut felicitar el guanyador que confirmi el recompte de vots. Laporta s’ha mostrat satisfet de deixar el club en una situació ‘molt millor de quan va arribar-hi’. Ha denunciat que sempre hi ha uns poders que volen apoderar-se del Barça i creu que això sembla que no ho ha pogut vèncer del tot.

Rècord de participació

52.953  socis havien votat fins a les vuit del vespre en les eleccions a la presidència del club. Això suposa un 44,62% de participació, i situa aquestes eleccions com les més votades de la història del Club, amb una xifra rècord de participació. A les nou del vespre han tancat les meses electoral i ha començat el recompte de vots. Una estona després se sabrà qui dels quatre candidats, Sandro Rosell, Jaume Ferrer, Agustí Benedito o Marc Ingla serà el successor de Joan Laporta al capdavant del Barça.

Tots quatre candidats han anat a votar a mig matí i han animat a la participació. També hi ha anat d’hora l’actual president blau-grana, Joan Laporta. En canvi, qui s’ha fet esperar ha estat l’entrenador Pep Guardiola, que ha arribat cap a les vuit del vespre envoltat de seguidors que l’han aclamat.

Entre les personalitats que s’han pogut veure avui pel Camp Nou hi havia el president del parlament, Ernest Benach; el president de CiU, Artur Mas; l’ex-candidat a la presidència, Lluís Bassat; l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol; l’actor Sergi López; i l’ex-president del Barça, Josep Lluís Núñez, que no ha amagat que ahvia votat per Rosell.

Temes de campanya

La campanya ha versat sobre alguns temes que han destacat per damunt de qualsevol altre. L’eix central dels debats ha estat el model esportiu del club i l’intervencionisme de la junta en els afers esportius. Ferrer, Benedito i, especialment, Ingla han retret a Rosell l’excés d’intervenció en decisions tècniques esportives que, segons la seva opinió, va protagonitzar l’aleshores vice-president esportiu del club. Rosell va plegar dos anys després de la victòria de Joan Laporta de l’any 2003 per desavinences amb el president i la major part de la junta.

Un altre element de diferenciació entre els quatre aspirants és la figura del secretari tècnic. Txiki Begiristain ha assumit la direcció tècnica de l’àrea esportiva del futbol els set anys de mandat de Laporta amb els resultats que tothom coneix. Tant Marc Ingla com Jaume Ferrer volen prorrogar la confiança amb Begiristain per aquesta responsabilitat. En canvi, Agustí Benedito i Sandro Rosell tenen candidats propis per al càrrec que no han volgut revelar. Benedito valora positivament la feina feta per Begiristain, però vol tenir algú de la seva confiança com a secretari tècnic. Rosell diu que auditarà els set anys de Txiki i decidirà en conseqüència. Tanmateix, Txiki Begiristain ja va anunciar que no continuaria al club si el president electe era Sandro Rosell.

Boixos Nois i Brasil

També han aparegut en l’agenda de campanya la presumpta relació de Sandro Rosell amb alguns membres dels Boixos Nois i un cas de corrupció en l’organització d’un partit amistós a l’estat brasiler de Brasília on hi ha implicat  l’empresa del mateix Rosell. Agustí Benedito va destapar els últims dies de campanya algunes reunions que es van fer a casa de Rosell on hi van assistir dos membres dels Boixos Nois. Benedito va dir a l’últim debat televisat per TV3 que tenia proves d’aquestes trobades i Rosell va respondre que desconeixia si es va reunir amb membres d’aquest grup violent.

El cas de l’empresa de Rosell vinculada a una investigació per corrupció en l’organització d’un partit amistós entre les seleccions de Brasil i Portugal a l’estat provincial de Brasília va protagonitzar els primers dies de campanya. Les acusacions a Rosell per part d’Ingla van portar el primer a presentar una demanda judicial contra el segon per difamació. Rosell ha negat en tot moment cap implicació directa amb el cas, mentre que la resta de candidats han insistit en l’existència del procediment judicial contra la seva empresa.

Tots aquests i altres temes de debat han anat reforçant la idea d’un Rosell que partia en primera posició i a qui calia escurçar distància. En qualsevol cas, avui el soci del Barça ha tingut la responsabilitat d’escollir qui dels quatre pot mantenir l’alt nivell i els bons resultats que han aconseguit aquests darrers anys totes les seccions esportives del club i, especialment, l’equip de Pep Guardiola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any