La reforma de l’Orfeó de Vic, seleccionada pels Premis Catalunya Construcció

  • La reforma de l’Església dels Trinitaris està dins la categoria de les obres de rehabilitació en edificis ja existents

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.06.2010 - 14:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Jurat dels Premis Catalunya Construcció convocat pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, ha seleccionat 28 candidatures que optaran a les diferents categories de direcció i gestió de l’obra, coordinació de seguretat i salut, innovació en la construcció i intervenció en edificis existents. La categoria amb més candidatures seleccionades és la d’intervenció en edificis, tant pel que fa a les obres de rehabilitació com de restauració del patrimoni, amb 12 candidatures seleccionades i és en aquest bloc en el qual la reforma de l’Església dels Trinitaris opta a ser premiada. La categoria de direcció i gestió d’obra té 7 candidatures seleccionades, la d’innnovació 5 i la de coordinació de seguretat en té 4.

 

D’aquesta selecció en sortiran les candidatures finalistes, que són les que optaran al Premi. Les candidatures que resultin guanyadores en les quatre categories es donaran a conèixer el proper dia 1 de juliol en el marc de La Nit de la Construcció. 

L’actuació, obra dels arquitectes Miguel Roldán i Mercè Berenguer, va consistir en una reforma integral de l’edifici que suposa un canvi estètic radical. L’actuació s’ha basat en la instal·lació, a terra, de planxa metàl·lica, recoberta amb una pintura molt brillant, a base d’un bicomponent de poliuretà. Amb això s’aconsegueix un efecte mirall que embelleix notablement l’espai. Les parets, decorades amb pintures sobre tela, es mantenen intactes i només s’han repintat els sostres. La il·luminació, càlida i acollidora, i la reforma del petit escenari i del cor, converteixen aquest espai de la ciutat en un lloc ideal per a múltiples activitats. El foyer s’ha connectat visualment amb la nau.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any