Alta participació en les primeres hores de les eleccions a can Barça

  • Fins a les 11.00 havia votat el 5,2% del cens, el nivell més alt a aquesta hora respecte comicis anteriors · Ingla, Benedito i Ferrer intentaran fer dolents els pronòstics de victòria de Rosell

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.06.2010 - 11:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ambient festiu i les activitats lúdiques envaeixen avui les instal·lacions del Camp Nou, on els 118.665 socis del FC Barcelona. són cridats a votar per elegir el president per als pròxims sis anys. Fins a les onze del matí, havien votat 6.171 socis, que representen el 5,2% del cens electoral. Es tracta del nivell més alt de participació a aquesta hora respecte les eleccions anteriors. A hores d’ara ja han votat el quatre candidats a la presidència: Sandro Rosell, Jaume Ferrer, Agustí Benedito i Marc Ingla. També ho ha fet el president sortint, Joan Laporta. Tots ells han volgut animar a la participació dels socis, que tenen temps fins a les nou del vespre per votar

La jornada electoral a can Barça arriba sense res decidit. Algunes enquestes prèvies a l’inici oficial de la campanya apuntaven a un ampli avantatge de Sandro Rosell per davant dels altres tres candidats. Avui caldrà veure si els deu intensos dies de campanya han variat aquesta previsió o si l’important nombre d’indecisos optaran per un altre candidat. Agustí Benedito va accedir a la candidatura oficial amb poc marge de signatures d’aval, però ha esdevingut la sorpresa de la campanya captant l’atenció com a candidat independent i crític.

Per la seva banda, Marc Ingla ha ofert un programa amb novetats en l’àmbit institucional i econòmic i continuista en el terreny esportiu. Ingla ha fet valdre en tot moment l’equip que l’acompanya amb noms prou coneguts pel barcelonisme com Alfons Godall, Ferran Soriano i Albert Vicens. Jaume Ferrer, el candidat a qui Joan Laporta ha donat suport, ha posat damunt la taula els èxits dels set anys que ha compartit com a membre de la junta directiva del club.

Temes de campanya

La campanya ha versat sobre alguns temes que han destacat per damunt de qualsevol altre. L’eix central dels debats ha estat el model esportiu del club i l’intervencionisme de la junta en els afers esportius. Ferrer, Benedito i, especialment, Ingla han retret a Rosell l’excés d’intervenció en decisions tècniques esportives que, segons la seva opinió, va protagonitzar l’aleshores vice-president esportiu del club. Rosell va plegar dos anys després de la victòria de Joan Laporta de l’any 2003 per desavinences amb el president i la major part de la junta.

Un altre element de diferenciació entre els quatre aspirants és la figura del secretari tècnic. Txiki Begiristain ha assumit la direcció tècnica de l’àrea esportiva del futbol els set anys de mandat de Laporta amb els resultats que tothom coneix. Tant Marc Ingla com Jaume Ferrer volen prorrogar la confiança amb Begiristain per aquesta responsabilitat. En canvi, Agustí Benedito i Sandro Rosell tenen candidats propis per al càrrec que no han volgut revelar. Benedito valora positivament la feina feta per Begiristain, però vol tenir algú de la seva confiança com a secretari tècnic. Rosell diu que auditarà els set anys de Txiki i decidirà en conseqüència. Tanmateix, Txiki Begiristain ja va anunciar que no continuaria al club si el president electe era Sandro Rosell.

Boixos Nois i Brasil

També han aparegut en l’agenda de campanya la presumpta relació de Sandro Rosell amb alguns membres dels Boixos Nois i un cas de corrupció en l’organització d’un partit amistós a l’estat brasiler de Brasília on hi ha implicat  l’empresa del mateix Rosell. Agustí Benedito va destapar els últims dies de campanya algunes reunions que es van fer a casa de Rosell on hi van assistir dos membres dels Boixos Nois. Benedito va dir a l’últim debat televisat per TV3 que tenia proves d’aquestes trobades i Rosell va respondre que desconeixia si es va reunir amb membres d’aquest grup violent.

El cas de l’empresa de Rosell vinculada a una investigació per corrupció en l’organització d’un partit amistós entre les seleccions de Brasil i Portugal a l’estat provincial de Brasília va protagonitzar els primers dies de campanya. Les acusacions a Rosell per part d’Ingla van portar el primer a presentar una demanda judicial contra el segon per difamació. Rosell ha negat en tot moment cap implicació directa amb el cas, mentre que la resta de candidats han insistit en l’existència del procediment judicial contra la seva empresa.

Tots aquests i altres temes de debat han anat reforçant la idea d’un Rosell que partia en primera posició i a qui calia escurçar distància. En qualsevol cas, avui el soci del Barça té la responsabilitat d’escollir qui dels quatre pot mantenir l’alt nivell i els bons resultats que han aconseguit aquests darrers anys totes les seccions esportives del club i, especialment, l’equip de Pep Guardiola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any