El Vendrell, segon municipi que prohibeix la burca

  • L'aproven CiU, PxC, PP i ERC; el PSC municipal, que s'hi ha oposat, ha marxat del ple

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.06.2010 - 12:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Vendrell és el segon municipi, després de Lleida, que prohibeix la burca i el nicab als equipaments municipals. El ple de l’ajuntament ha aprovat, per unanimitat dels grups presents, la moció, proposada pel grup de CiU, que governa en minoria al consistor. Hi han votat a favor, doncs, CiU, i els grups de l’oposició de Plataforma per Catalunya, el PP i ERC; en canvi, el PSC, també a l’oposició, no ha votat perquè els regidors han marxat del ple en el moment de la votació.

En canvi, el PSC a Tarragona votarà favorablement a aquesta mateixa mesura, que presentarà dilluns. També és previst que la setmana que ve s’aprovi la prohibició de la burca en dependències municipals a l’Ajuntament de Reus.

Discrepàncies del govern i Amnistia Internacional

Les posicions del PSC són divergents depenent del municipi; les d’ERC, també, perquè si bé al Vendrell ha votat a favor, a Lleida el grup municipal es va abstenir.

Amb tot, la posició de la Generalitat és que ara no és hora de discutir l’ús de la burca, i el delegat del govern a Lleida, Miquel Pueyo, va atribuir el fet al moment pre-electoral; a més, l’ús de la burca i del nicab és anecdòtic al nostre país.

Segons el secretari de la Immigració, Oriol Amorós, la prohibició d’aquest vestit no ajuda pas a emancipar les dones musulmanes, per això és contrari a la prohibició, encara que aquesta mena de vestits no li agradin: ‘Crec que allò que hem de fer és ajudar-les a treure-se’l elles mateixes.’

En una línia similar, Amnistia Internacional és del parer que la prohibició no resoldrà res: ‘Aquesta normativa no canviarà res; allò que fa falta és una política social i educativa perquè les dones no hagin de dur un vel integral per força’, va dir la coordinadora d’AI a Catalunya, Imma Guixé, que va distingir les dones que van amb burca perquè volen i les que hi van per força. En el primer cas, diu, cal respectar ‘la llibertat d’expressió i de creença religiosa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any