El Banc Mundial qualifica de ‘molt greu’ la situació econòmica de l’estat espanyol

  • Diu que el conjunt del deute europeu dificulta la recuperació global de l'economia · Diu que les mesures de Zapatero van en bona direcció

VilaWeb
Redacció
09.06.2010 - 18:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Banc Mundial (BM) ha considerat que la situació econòmica de l’estat espanyol és ‘molt greu’ i que l’atur és ‘extremadament alt’. Tanmateix, l’organisme també reconeix que les mesures d’austeritat fiscal del govern de Zapatero van en la bona direcció i creu que poden evitar l’economia empitjori. L’informe del Banc Mundial també considera que la situació d’Espanya no és tan greu com la de Grècia o Portugal i ha elevat les previsions de creixement de l’economia mundial per aquest any fins al 2,9%.

‘Crec que la situació a Espanya és molt greu’, ha dit el director de tendències macroeconòmiques del Banc Mundial, Andrew Burns. Pel que fa a l’economia mundial, el Banc Mundial ha elevat les previsions de creixement per a aquest any fins al 2,9%, dues dècimes més de les darreres previsions. Per al 2011, les previsions del Banc són del 3,3%, un dècima més. L’organisme considera la recuperació econòmica mundial ja està en marxa, ‘però la crisi del deute d’Europa ha posat nous obstacles en el camí cap a un creixement sostenible a mitjà termini’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any