Josep Cruanyes: ‘La manifestació de dissabte respon a la indignació dels catalans’

  • La Plataforma pel Dret de Decidir homenatjarà, dissabte, els voluntaris de les consultes sobre la independència en la marxa al parlament

VilaWeb
Redacció
10.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma pel Dret de Decidir ha preparat per a dissabte una marxa al parlament amb el lema ‘Autodeterminació és democràcia’, que sortirà a les sis de la tarda de la plaça d’Urquinaona. ‘La manifestació de dissabte és una resposta a la indignació dels catalans. L’estat espanyol no reconeix la personalitat de Catalunya com a poble ni li concedeix els drets que la constitució espanyola li atorga’, ha explicat a VilaWeb el president de la PDD, Josep Cruanyes.

La manifestació també vol ser un homenatge al voluntariat que ha fet possible les consultes sobre la independència de Catalunya a centenars de municipis. Per això els representants de les consultes ja fetes desfilaran al capdavant de la manifestació, seguits de personalitats, de portaveus d’entitats i de batlles i regidors dels municipis concernits.

Cruanyes valora la importància de les consultes: ‘L’organització de la societat catalana és una resposta a la negació dels drets de Catalunya com a poble. […] Els referèndums, la presentació d’una IP i la manifestació de dissabte són exemples de disconformitat amb la situació actual. Aquesta manifestació, tanmateix, vèiem molt clar que s’havia de fer per guiar un poble desorientat pel llarg procés de l’estatut al Tribunal Constitucional’.

‘No tenim en compte la sentència del TC’

De fet, l’acte es farà just després d’un altre ple del TC, avui i demà, sobre els recursos contra l’estatut català. Diu Cruanuyes: ‘Una sentència és, aquesta vegada, tan hipotètica que ni tan sols la tenim en compte. En tot cas, quan surti, serà una barbaritat jurídica, perquè no té gens de sentit que el TC decideixi sobre una llei que el poble català va aprovar en referèndum.’,

Bo i confiant que la manifestació tingui un gran seguiment, fa observar que l’independentisme és, com més va, més transversal, i que ‘l’autodeterminació no és una qüestió de color polític; també implica decidir sobre els afers econòmics i socials del país. La crisi, l’espoli fiscal i la desocupació demostren la incapacitat de Catalunya per a poder-se gestionar per si mateixa’.

La manifestació s’acabarà cap a dos quarts de vuit del vespre. Tot seguit començarà a l’Arc de Triomf un concert, amb la participació de Dekrèpits, El poble que canta, Jaume Arnella, Oscar Intente, Pep Sala i Titot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any