La nova querella del cas Palau toca Castells i l’Ajuntament de Barcelona

  • La fiscalia es querella contra Millet i Montull per l'hotel del Palau · No descarta ampliar la querella a responsables de la Generalitat i l'Ajuntament · El conseller Castells ha dit sentir-se molt tranquil i diu que la requalificació era bona per a la Generalitat

VilaWeb
Redacció
09.06.2010 - 14:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia de delictes urbanístics ha presentat avui una querella (pdf) contra l’ex-director del Palau de la Música Fèlix Millet i la seva mà dreta Jordi Montull, per presumptes irregularitats en els tràmits de requalificació dels terrenys adjacents al Palau de la Música per a construir-hi un hotel. La fiscalia, però, no descarta ampliar la querella a responsables polítics de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per haver facilitat els tràmits i per haver afavorit interessos privats a partir del patrimoni públic.

El ministeri públic acusa Millet i Montull de signar un conveni en nom del Palau per adquirir diverses finques properes a l’edifici per convertir-les en hotel, cosa que el planejament urbanístic vigent no permetia, per després apropiar-se de la propietat de l’immoble i impulsar l’hotel en benefici propi. La querella cita explícitament el conseller Castells, el regidor d’Urbanisme de l’ajuntament, García Bragado, i el regidor dimitit, Carles Martí, entre d’altres, per la seva participació en els tràmits de requalificació dels terrenys.

El conseller Castells ha dit avui al matí que se sent molt tranquil i ha assegurat que la requalificació dels terrenys era una bona operació per a la Generalitat.

Precisament la construcció d’aquest hotel de luxe adjacent al Palau de la Música ha tornat a ser motiu de polèmica aquestes darreres setmanes, car les associacions de veïns han denunciat que el govern municipal ha reactivat el projecte, malgrat que l’octubre passat l’ajuntament va aprovar per unanimitat en un ple extraordinari de paralitzar el projecte. Els veïns temen, com expliquen en aquesta entrevista, que el consistori cerqui una estratègia per presentar un altre projecte i ‘tirar l’hotel endavant’. El projecte actual és atorgat a Olivia Hotels, promotora immobiliària el propietari de la qual, Manuel Valderrama, és citat a comparèixer a la comissió d’investigació sobre aquest cas que ha endegat el Parlament.

Si la querella tira endavant Millet i Montull s’enfrontarien a una condemna de sis anys de presó.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any