Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.06.2010  13:15

La nova querella del cas Palau toca Castells i l'Ajuntament de Barcelona

La fiscalia es querella contra Millet i Montull per l'hotel del Palau · No descarta ampliar la querella a responsables de la Generalitat i l'Ajuntament

Men?ame
 

La fiscalia de delictes urbanístics ha presentat avui una querella (pdf) contra l'ex-director del Palau de la Música Fèlix Millet i la seva mà dreta Jordi Montull, per presumptes irregularitats en els tràmits de requalificació dels terrenys adjacents al Palau de la Música per a construir-hi un hotel. Se'ls acusa d'apropiació indeguda i tràfic d'influències. La fiscalia, però, no descarta ampliar la querella a responsables polítics de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, a qui acusa d'haver facilitat la permuta per afavorir interessos privats.

El ministeri públic acusa Millet i Montull de signar un conveni en nom del Palau per adquirir diverses finques properes a l'edifici per convertir-les en hotel, cosa que el planejament urbanístic vigent no permetia, per després apropiar-se de la propietat de l'immoble i impulsar l'hotel en benefici propi. La querella cita explícitament el conseller Castells, el regidor d'Urbanisme de l'ajuntament, García Bragado, i el regidor dimitit, Carles Martí, entre d'altres, per la seva participació en els tràmits de requalificació dels terrenys.

Segons el fiscal, el conveni amb Economia va permetre guanys de 3,6 milions d'euros per a Millet i Montull pel sol fet de tenir la propietat dels immobles i aconseguir-ne la requalificació. El departament hauria acceptat que els beneficis de l'operació anessin a mans privades i no hauria reclamat que es diposités un aval per garantir el cobrament dels 5,5 milions d'euros de compensació.

A l'Ajuntament de Barcelona, el fiscal li recrimina a la comissió d'Urbanisme aprovés, 'a causa de la pressió dels querellats', la modificació del Pla General Metropolità per als interessos de Millet i Montull i l'aprovació, sense l'informe favorable de Cultura, de l'enderrocament els edificis de La Salle catalogats com a Béns Protegits.

Castells diu sentir-se tranquil

El conseller Castells ha dit sentir-se molt tranquil i ha dit que l'operació va ser bona per a la Generalitat. Fonts del departament d'Economia han reiterat aquesta tranquil·litat perquè fou una operació 'netíssima' en la qual 'no hi ha res mal fet'. La conselleria no descarta que Millet i Montull fessin un 'ús inapropiat' del conveni. Arran de la querella, el Partit popular ha tornat a demanar aquest dimecres que el conseller d'Economia, Antoni Castells, i el de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, compareguin al Parlament en la comissió d'investigació sobre les irregularitats detectades en la gestió del Palau de la Música.

L'hotel del Palau, encara a debat

Precisament la construcció d'aquest hotel de luxe adjacent al Palau de la Música ha tornat a ser motiu de polèmica aquestes darreres setmanes, car les associacions de veïns han denunciat que el govern municipal ha reactivat el projecte, malgrat que l'octubre passat l'ajuntament va aprovar per unanimitat en un ple extraordinari de paralitzar el projecte. Els veïns temen, com expliquen en aquesta entrevista, que el consistori cerqui una estratègia per presentar un altre projecte i 'tirar l'hotel endavant'. El projecte actual és atorgat a Olivia Hotels, promotora immobiliària el propietari de la qual, Manuel Valderrama, és citat a comparèixer a la comissió d'investigació sobre aquest cas que ha endegat el Parlament.

Si la querella tira endavant Millet i Montull s'enfrontarien a una condemna de sis anys de presó.

Men?ame