La comissió del cas Palau acorda quaranta-set compareixences

  • Entre aquestes, les de Fèlix Millet, Jordi Montull i Àngel Colom · Finalment, s'han exclòs les de Felip Puig, Joaquim Nadal, Antoni Castells i Joan Manuel Tresserras

VilaWeb
Redacció
09.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comissió d’investigació parlamentària del cas Palau va aprovar ahir per unanimitat quaranta-set compareixences (pdf), les proposades pels tres grups del govern, amb la finalitat d’escatir un possible finançament irregular de la fundació vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Entre els compareixents hi haurà els màxims gestors del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull, però no l’ex-conseller Felip Puig ni els consellers Joaquim Nadal, Antoni Castells i Joan Manuel Tresserras.

En aquesta primera reunió, la comissió també va aprovar el pla de feina i la metodologia que seguirà. La comissió es reunirà dos cops la setmana, dilluns i dimarts, des de la setmana entrant, i compta atendre unes vuit compareixences diàries. També creu que a mitjan juliol ja podrà presentar les conclusions, les quals passaran al ple, on es debatran i votaran.

A més de Millet i Montull, també hi compareixeran alguns responsables de la Fundació Trias Fargas i l’actual dirigent de CDC i ex-president del Partit per la Independència, Àngel Colom. Finalment, no hi compareixeran els ex-consellers de CiU, Felip Puig i Pere Macias, perquè el tripartit no ho ha demanat. I els qui tampoc no hi compareixeran, perquè els grups del govern no ho van acceptar, són els consellers Joaquim Nadal, Antoni Castells i Joan Manuel Tresserras, ni alguns responsables de l’Ajuntament de Barcelona.

En canvi, sí que hi compareixeran personalitats de caràcter menys polític, a petició de l’oposició, com ara l’interventor general de la Generalitat, Josep Maria Portabella; la directora general de Dret i Entitats Jurídiques, Elena Lauroba; el propietari i promotor d’Olivia Hotels, Manuel Valderrama, l’empresa que vol construir un hotel just al costat de l’edifici modernista del Palau.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any