Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.06.2010  06:00

La comissió del cas Palau acorda quaranta-set compareixences

Entre aquestes, les de Fèlix Millet, Jordi Montull i Àngel Colom · Finalment, s'han exclòs les de Felip Puig, Joaquim Nadal, Antoni Castells i Joan Manuel Tresserras

Men?ame
 

La comissió d'investigació parlamentària del cas Palau va aprovar ahir per unanimitat quaranta-set compareixences (pdf), les proposades pels tres grups del govern, amb la finalitat d'escatir un possible finançament irregular de la fundació vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Entre els compareixents hi haurà els màxims gestors del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull, però no l'ex-conseller Felip Puig ni els consellers Joaquim Nadal, Antoni Castells i Joan Manuel Tresserras.

En aquesta primera reunió, la comissió també va aprovar el pla de feina i la metodologia que seguirà. La comissió es reunirà dos cops la setmana, dilluns i dimarts, des de la setmana entrant, i compta atendre unes vuit compareixences diàries. També creu que a mitjan juliol ja podrà presentar les conclusions, les quals passaran al ple, on es debatran i votaran.

A més de Millet i Montull, també hi compareixeran alguns responsables de la Fundació Trias Fargas i l'actual dirigent de CDC i ex-president del Partit per la Independència, Àngel Colom. Finalment, no hi compareixeran els ex-consellers de CiU, Felip Puig i Pere Macias, perquè el tripartit no ho ha demanat. I els qui tampoc no hi compareixeran, perquè els grups del govern no ho van acceptar, són els consellers Joaquim Nadal, Antoni Castells i Joan Manuel Tresserras, ni alguns responsables de l'Ajuntament de Barcelona.

En canvi, sí que hi compareixeran personalitats de caràcter menys polític, a petició de l'oposició, com ara l'interventor general de la Generalitat, Josep Maria Portabella; la directora general de Dret i Entitats Jurídiques, Elena Lauroba; el propietari i promotor d'Olivia Hotels, Manuel Valderrama, l'empresa que vol construir un hotel just al costat de l'edifici modernista del Palau.