El TC dóna tres dies a totes les parts per a respondre als recursos del Parlament i la Generalitat

  • Govern i parlament havien presentat un recurs de súplica

VilaWeb
Redacció
08.06.2010 - 15:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Constitucional (TC), reunit avui en un ple extraordinari arran del recurs de súplica que el Parlament de Catalunya i la Generalitat han presentat avui mateix contra la decisió del TC del passat 27 de maig de no declarar-se incompetent, ha decidit donar tres dies a totes les parts personades, és a dir, al PP, al Defensor del Poble espanyol i a les comunitats autònomes que van recórrer l’estatut, perquè presentin les al·legacions al procés perquè indiquin si consideren o no que el TC és competent per emetre sentència sobre l’estatut.

Tot i que el termini de tres dies s’acaba divendres, de moment el TC manté a l’agenda el ple convocat dijous, en què els magistrats analitzaran la ponència redactada per la presidenta Maria Emilia Casas en un setè intent per resoldre sobre l’estatut. Una de les possibilitats és que els magistrats puguin debatre sobre el text però no emetre sentència mentre el termini d’al·legacions continuï obert. No queda descartat, però, que Casas prefereixi endarrerir el ple. Casas havia insinuat que es podria utilitzar un mètode insòlit per a emetre sentència, que consistiria a votar punt per punt tots els articles recorreguts.

Els recursos presentats pel Parlament de Catalunya i la Generalitat reclamen als magistrats de l’alt tribunal que donin arguments jurídics a la seva decisió de no declarar-se incompetents o no dictar sentència mentre mantinguin membres amb mandat caducat i una vacant per cobrir. En els recursos es reitera que l’actual TC ha perdut la legitimitat per pronunciar-se sobre l’estatut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any