Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  08.06.2010  12:38

El TC convoca un ple extraordinari per resoldre sobre el recurs de súplica de la Generalitat i el Parlament

Govern i parlament han presentat avui un recurs de súplica per evitar que dijous hi hagi sentència

Men?ame
 

La presidenta del Tribunal Constitucional (TC), Maria Emilia Casas, ha convocat d'urgència un ple extraordinari per ara mateix per a resoldre sobre el recurs de súplica que el Parlament de Catalunya i la Generalitat han presentat avui mateix contra la decisió del TC del passat 27 de maig de no declarar-se incompetent, com li havien demanat. Aquest ple extraordinari té lloc només dos dies abans de la convocatòria del ple del 10 de juny, on es discutirà la ponència de Maria Emilia Casas sobre l'estatut. Precisament el ple d'avui podria endarrerir el de dijous, perquè el procés implica establir un termini de tres dies per a consultar les parts.

Els recursos presentats pel Parlament de Catalunya i la Generalitat reclamen als magistrats de l'alt tribunal que donin arguments jurídics a la seva decisió de no declarar-se incompetents o no dictar sentència mentre mantinguin membres amb mandat caducat i una vacant per cobrir. En els recursos es reitera que l'actual TC ha perdut la legitimitat per pronunciar-se sobre l'estatut, sense qüestionar la seva competència com a institució.