Kilian Jornet completa la travessada dels Pirineus en tan sols vuit dies

  • Aquest matí arriba a Llançà, després d'una setmana corrent que començà al Cantàbric

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de set-cents quilòmetres i un desnivell ascensional acumulat de 35.717 metres. Tot plegat, corrent, en tan sols vuit dies. Aquesta és l’última fita assolida pel campió mundial de curses de muntanya, el ceretà Kilian Jornet, que avui completa la travessada dels Pirineus (des d’Hondarribia, al País Basc, fins a Llançà), l’últim Kilian’s Quest organitzat pel seu equip i patrocinador, Salomon. Jornet hi ha trigat un dia més dels programats, però tot i així ha assolit un objectiu que tan sols és a l’abast d’ell mateix: vuit dies sencers corrent per l’alta muntanya, amb grans desnivells, al ritme de quasi cent quilòmetres diaris.

En alguns trams, en Jornet ha tingut la companyia d’alguns corredors, que han pogut entrar en una llista molt limitada per a poder córrer al seu costat durant unes poques hores. Tota la cursa, l’ha enregistrada l’equip de periodistes de Salomon i hi ha previst de fer-ne un documental ben aviat. Heus ací el recorregut i els mapes de la travessa.

Les altres fites d’en Kilian

Dins la Kilian’s Quest de Salomon (amb vídeos espectaculars) Jornet ja va trinxar, el juny de l’any passat, en poc menys de 33 hores, el rècord del GR 20, que travessa tota l’illa de Còrsega (190 quilòmetres); a l’agost va dominar la cursa de muntanya més mítica, l’Ultra Trail del Mont Blanc, tot i que no va superar-ne el rècord que havia establert ell mateix l’any abans, i al novembre passat va completar amb el millor registre de la història (38 hores i 32 minuts corrent sense parar) els 265 quilòmetres del Tahoe Rim Trail, entre els estats de Califòrnia i Nevada (EUA).

Durant la temporada d’hivern va guanyar unes quantes medalles al campionat del món d’esquí de muntanya. Salomon, que aquests darrers anys esgrimeix en Jornet com a símbol de la seva marca en la presentació de tots els nous productes, encara li prepara més fites.

El calendari d’en Kilian

I entre fita i fita en Kilian Jornet s’entrena cinc-deu hores el dia, com va explicar en aquest reportatge en vídeo de VilaWeb. En cosa de curses, la pròxima cita serà el 19 de juny, al Trail Verd Font Romeu. El 26 de juny anirà a Califòrnia per participar en la Western States 100, una prestigiosa cursa de 160 quilòmetres entre Squaw Valley i Aubrun, i després tornarà a Europa on l’esperen més curses: l’Olla de Núria, la Prerama dels Alps italians, la Sierre-Zinal del Cervino, l’Ultra Trail del Montblanc, de la qual té el rècord mundial i la coneguda Cavalls del Vent del Cadí, que acaba de fer deu anys.

Finalment, a l’octubre, Jornet participarà en la Diagonale des Fous, de 150 quilòmetres i quasi deu mil metres de desnivell ascensional, a l’illa de la Reunió.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any