Perden el contacte amb el vaixell irlandès que anava a Gaza

  • El govern d'Israel diu que al matí el vaixell continuava avançant · Free Gaza pensa que els han interferit les comunicacions

VilaWeb
Redacció
04.06.2010 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La base de Xipre del vaixell Rachel Corrie, de bandera irlandesa, que navegava en direcció a la Franja de Gaza ha perdut el contacte radiofònic amb l’embarcació. El Rachel Corrie hi anava amb el mateix propòsit que la flota de la llibertat: trencar el blocatge d’Israel a Gaza i deixar-hi ajut humanitari. El diplomàtic irlandès Denis Halliday, que és a bord del vaixell, va dir ahir que les previsions eren d’arribar a Gaza avui. ‘Res no ens pararà’, va dir.

‘No sabem on és el vaixell perquè hi hem perdut el contacte radiofònic. Suposem que Israel ha interferit el sistema’, ha dit Audrey Bomse, advocada de Free Gaza, una de les organitzacions que formen part de l’expedició.

Ara, fonts del govern israelià que citen algunes agències deien avui el matí que el vaixell continuava avançant.

El vaixell, que porta el nom d’una activista pro-palestina morta fa uns quants anys per una excavadora militar israeliana, havia d’acompanyar la flota atacada, però es va endarrerir gairebé dos dies per causes tècniques. A bord hi ha una desena d’activistes.

Netanyahu insinua que podria relaxar el blocatge de la Franja de Gaza per la pressió internacional

Coincidint amb l’arribada d’aquest nou vaixell i just després dels funerals dels activistes morts, tots ells turcs, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, podria accedir a relaxar el blocatge imposat a la Franja de Gaza, segons que informen els mitjans israelians (vegeu aquest article del diari Ha’aretz), per la forta pressió internacional. D’altra banda, el president turc, Abdullah Gul, va dir ahir després dels funerals que ‘Turquia mai no perdonaria l’atac d’Israel a la flota solidària en aigües internacionals; Israel ha comès un dels pitjors errors de la seva història’, va dir Gul en una conferència de premsa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any