Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  02.06.2010  14:26

Zapatero diu que aprovarà la reforma laboral el 16 de juny per més que no hi hagi acord

Els sindicats havien amençat de convocar vaga general

Men?ame
 

José Luís Rodríguez Zapatero ha anunciat avui que el govern espanyol aprovaria la reforma laboral el dimecres 16 de juny per més que no hi hagi acord amb els sindicats i la patronal. 'El mercat necessita senyals de calma i confiança', ha dit el president espanyol. Els sindicats havin amenaçat recentment de convocar una vaga general si la reforma laboral acabava essent perjudicial pels treballadors.

Zapatero havia ajornat el termini per acordar la reforma laboral per les desavinences entre els sindicats i la patronal. Passar de quaranta-cinc dies per any treballat a trenta-tres i facilitar l'acomiadament són algunes de les mesures més reclamades per la patronal. Els sindicats no les accepten i destaquen que per reactivar l'economia cal facilitar crèdits a les famílies i les empreses, més enllà de dur a terme una reforma laboral.

La reforma s'aprovarà en consell de ministres per decret. Si hi ha acord, el decret inclourà els termes pactats amb els agents socials; si no, recollirà els de la proposta que l'executiu ja té elaborada i que presentarà avui al vespre a sindicats i patronal.

Zapatero ha assenyalat que l'acord entre els agents socials 'no és gens fàcil'. Si malgrat tot aconsegueixen signar un pacte 'la reforma serà el contingut de l'acord', i si no 'el govern ja té perfilat el contingut d'una reforma laboral que afectarà aspectes essencials del nostre mercat de treball'.