Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  02.06.2010  09:08

La veu dels músics

Els alumnes del Conservatori de Grau Mitjà reivindiquen ‘un conservatori digne’

Men?ame
 

Ahir els alumnes de l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Grau Mitjà de Sabadell van fer sentir la seva veu al concert de cloenda que es va fer a l’auditori de Caixa Sabadell. Tots els integrants de la formació van pujar a dalt de l’escenari per interpretar la primera simfonia de Beethoven i van aprofitar l’ocasió per manifestar el seu descontentament amb algunes de les polítiques que regeixen el funcionament d’aquest organisme.

Tots els músics van sortir a l’escenari amb uns adhesius amb el lema ‘Volem un conservatori digne’. La iniciativa sorgida d’entre els alumnes rep el ple suport de l’AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes), que ‘destaca i agraeix la idea’, i assenyala que aquesta ‘demostra el seu inconformisme amb la situació actual’.

Tant el col·lectiu de mares i pares com els representants dels alumnes, ja han mogut fitxa per començar a forçar un canvi. I és que després d’un curs amb diverses polèmiques sobre la taula com el futur del projecte de ‘La Ciutat de la Música’, la seguretat de l’edifici de la Casa Brutau, o bé l’adequació d’un tercer edifici per al conservatori i diverses reunions amb la regidoria de l’Ajuntament, sembla que els canvis comencen a prendre forma.

El primer pas ha estat l’obtenció d’una ubicació complementària per al curs vinent, a l’anitga escola Carme Simó. Amb el nou edifici es pretén reduir la dispersió geogràfica dels edificis usats aquest any i habilitar noves aules en millors condicions que les actuals.

Tot i així, encara queden algunes assignatures pendents que l’administració del Conservatori Municipal ha de solventar com la millora de la comunicació entre alumnat, professorat i famílies. És per això que els futurs músics de la ciutat fan sentir aquest cop la seva veu.