Aprovada la comissió del cas Millet, que començarà demà

  • CiU ha tornat a demanar que s'inclogués el cas Pretòria, però el tripartit ho ha rebutjat

VilaWeb
Redacció
01.06.2010 - 12:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La junta de portaveus ha aprovat la creació de la comissió d’investigació sobre el cas Millet i la suposada relació entre aquest i els comptes de CDC. La comissió es constituirà demà a les onze del matí. La juta també ha escollit el president de la comissió, que serà el republicà Pere Vigo. CiU, que s’ha abstingut en la votació, ha aprofitat per tornar a demanar que la comissió d’investigació inclogui també el cas Pretòria, però el tripartit ho ha rebutjat. És per això que el portaveu de CiU al parlament, Oriol Pujol, ha denunciat un ‘judici polític’ contra la federació.

Aquesta comissió s’encarregarà d’investigar en seu parlamentària la hipotètica relació entre els recursos que va rebre de Fèlix Millet la fundació de CDC (antiga Trias Fargas) i l’adjudicació d’obres públiques en temps de Jordi Pujol a empreses com Ferrovial, que després patrocinaven el Palau.

Segons el calendari previst, demà es constituirà la comissió i s’escollirà formalment el president, el republicà Pere Vigo. La resta de membres de la comissió seran Jordi Terrades i Joan Ferran (PSC); Pere Bosch i Maria Àngels Cabasés (ERC); Lluís Postigo i Daniel Pi per part d’ICV-EUiA (amb Dolors Camats com a suplent); els populars Santi Rodríguez i Maria Àngels Olano (amb Rafael López com a suplent), i Albert Rivera i Carmen de Rivera per part del grup mixt. El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, serà un dels membres de la federació i estarà acompanyat molt probablement per Francesc Homs i Jordi Turull. Això sí, la votació sempre serà ponderada.

La comissió es reunirà per primer cop dilluns que ve, i es votaran les compareixences. El tripartit demanarà la de l’ex-conseller de Política Territorial i secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, i la del responsable d’immigració convergent i impulsor del PI, Àngel Colom. També demanarà que comparegui Fèlix Millet i l’ex-directora financera del Palau, Gemma Montull. També s’estudien les compareixences de membres del Govern que tenen a veure amb auditories i fundacions.

Per la seva banda, CiU ja ha anunciat que demanaria explicacions al conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, per les adjudicacions d’obres que pugui haver donat a empreses que després patrocinaven el Palau, com ara Ferrovial. La federació també farà comparèixer el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, per permetre el canvi d’usos d’un edifici amb l’objectiu de construir l’hotel del Palau. A més, no es descarten altres compareixences, com ara de membres de l’Ajuntament de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any