NotÝcies

Divendresá 04.06.2010á 06:00

S'estrena De Tot Cat, la fira per l'etiquetatge en catalÓ

Comenša avui a Girona i pretÚn conscienciar empresaris i consumidors del potencial del productes etiquetats en catalÓ

Men?ame
 

La ciutat de Girona inaugura avui el De Tot Cat, una fira dels productes etiquetats en català que vol fer conèixer les empreses que respecten els drets lingüístics dels catalans. Durant la fira, oberta al Palau de Fires de Girona fins diumenge, hi haurà debats, exposicions, presentacions de productes i actuacions musicals.

 

De Tot Cat neix per fer conèixer les empreses que subministren els productes i serveis en català. S'hi exposaran, doncs, productes del sector alimentari, que és el més normalitzat lingüísticament, però també n'hi haurà més, com ara de neteja, de joguines, d'higiene, preservatius... Ara, De Tot Cat també vol ser un reclam per a les empreses que encara ignoren la llengua catalana.

Activitats d'índole diversa que es faran durant la fira: estrena del documental 'Quan les àvies compraven en català', sobre l'etiquetatge català abans de la dictadura franquista; conferència del catedràtic en filosofia Josep M. Terricabres; ponència del director de la fundació Punt Cat, Jordi Iparraguirre; intervenció de la traductora Ingrid Obiol; actuació dels Amics de les Arts i del Belda i el Conjunt Badabadoc..., com es pot veure al programa.