Caixa Girona aprova l’absorció per la Caixa

  • Penedès convoca el consell d'administració demà per parlar d'aliances · Es podria aprovar la fusió amb Sa Nostra i dues caixes espanyoles més · Laietana negocia amb Caja Madrid i cinc caixes espanyoles més

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.06.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell d’administració de Caixa Girona va aprovar ahir per unanimitat que comencés el procés de fusió per absorció amb la Caixa. Entre els punts que van pesar a l’hora de prendre la decisió hi ha el de la solvència de la Caixa, que evitarà que Caixa Girona es pugui veure involucrada en una futura onada de fusions. D’aquesta manera continua modificant-se ràpidament el mapa de caixes del país, que en pocs mesos ha passat de quinze entitats a deu i que encara ha de sofrir més canvis. El 30 de juny expira el termini per a demanar préstecs al Fons de Restructuració Ordenada Bancària (FROB). Ara, en el cas de Caixa Girona i ‘la Caixa’, l’absorció, avalada pels disset consellers, es farà sense demanar ajuts al FROB. El president de Caixa Girona, Manel Serra, va dir que la integració era una bona opció.

Entre els punts que han transcendit de l’acord i que ha destacats la caixa gironina hi ha la creació d’un consell territorial, que s’encarregarà de seguir l’activitat financera, i que es mantindran les dotacions de l’Obra Social.

Personal i oficines

És innegable que la fusió per absorció de Caixa Girona per la Caixa obligarà a reajustar tant les plantilles com la xarxa d’oficines. Actualment, Caixa Girona té més de 1.100 treballadors, que se sumaran als 24.900 de la Caixa. Quant a oficines, aquestes dues entitats en sumen 301 a la demarcació, i n’hi ha de duplicades a 72 municipis.

Els representants dels treballadors al consell d’administració saben que hi haurà reajustaments, però confien que es facin de la manera menys traumàtica possible. Segons Joan Cuenca, de CC OO Comfia, els sindicats supediten el suport ‘a aquest procés a un acord laboral que homogeneïtzi les condicions de totes dues plantilles’, sense daltabaixos per als treballadors. Per això, el representant de CC OO indica que cal abonar les pre-jubilacions.

Caixa Girona ha desestimat alguns processos de fusió més

Recordem que Caixa Girona va negar-se a última hora a sumar-se a la fusió amb Caixa Manlleu, Sabadell i Terrassa, ‘Unnim‘, i que aquests darrers mesos Caixa Girona ha participat en alguns intents de fusió amb entitats diverses, però que cap no li ha fet el pes.

La Caixa‘ ja va anunciar divendres que negociava l’absorció de Caixa Girona. Segons el director general de la Caixa, Joan Maria Nin, l’operació d’absorció de Caixa Girona és ‘bona per a Catalunya i per a la Caixa i excel·lent per a l’àrea de Girona i beneficiosa per a tots els clients’. També el conseller d’Economia, Antoni Castells, es va felicitar aquest cap de setmana de la integració entre ‘la Caixa’ i Caixa Girona.

Caixa Penedès podria aprovar demà el SIP amb Sa Nostra i dues caixes espanyoles

Fonts de Caixa Penedès han confirmat a VilaWeb que demà ha convocat el consell d’adminstració per a debatre possibles aliances. Tot i que oficialment encara no s’han fets públics els noms de les caixes amb les quals Penedès han estat negociant aquests últims dies, diverses fonts apunten a una ‘fusió freda’ amb Sa Nostra i amb Caja Murcia i Caja Granada. És força probable que aquesta operació sigui aprovada pels consell d’administració de sengles entitats al llarg d’aquesta setmana. Cal recorda que Penedès i Sa Nostra van quedar-se fora del SIP amb la CAM i altres entitats a última hora.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any