Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  31.05.2010  21:39

La presidenta del TC convoca una nova reunió el 10 de juny

Serà una reunió per debatre la nova ponència de resolució sobre l'estatut català

Men?ame
 

La presidenta del Tribunal Constitucional (TC), María Emilia Casas, ha convocat una nova reunió per debatre la sentència de l'Estatut el proper dijous 10 de juny, en què s'han de resoldre els recursos interposats contra l'estatut. Casas ha convocat aquesta reunió després que el passat 19 de maig assumís la ponència de la resolució quan el magistrat Guillermo Jiménez va abandonar la ponència en constatar que el text que havia elaborat no reunia els suports suficients.

Jiménez havia assumit el 16 d'abril el comprimís de redactar un esborrany de la sentència quan el ple del Constitucional va rebutjar el cinquè projecte de resolució elaborat per Elisa Pérez Vera.

Sis fracassos

Casas va decidir prendre les regnes després que el TC fracassés sis vegades en intentar dictar una sentència sobre l'Estatut. L'última vegada, quatre hores de reunió van acabar amb una falta d'acord respecte la ponència del conservador Guillermo Jiménez que no va aconseguir apropar a les seves tesis una majoria suficient de magistrats. La proposta de Jiménez declarava inconstitucional una vintena d'articles del text.

Maria Emilia Casas li va fer l'encàrrec de redactar un nou text el 16 d'abril, però Jiménez no va ser capaç de trobar acords estables i el magistrat, a la vista de la manca de suport, va renunciar a continuar al capdavant de la ponència sense ni tan sols sotmetre'l a votació.

Jiménez no va comptar amb el vistiplau del sector progressista, format per la presidenta Maria Emilia Casas, l'anterior ponent Elisa Pérez Vera, i els magistrats Eugeni Gay i Pascual Sala, ni tampoc va ser capaç de sumar a les seves posicions la totalitat dels magistrats conservadors. L'última solució per donar sortida a la sentència va ser que la presidenta assumís la redacció d'un nou text.