Caixa Girona aprova ser absorbida per la Caixa

  • El director de la Caixa diu que l'absorció de Caixa Girona és 'excel·lent i beneficiosa' per al territori · El conseller Castells és molt favorable a aquesta operació

VilaWeb
Redacció
31.05.2010 - 21:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell d’administració de Caixa Girona ha aprovat per unanimitat l’inici del procés de fusió per absorció amb ‘la Caixa‘. Entre els punts que han pesat a l’hora de prendre la decisió hi ha el fet que la solvència de ‘la Caixa’ evitarà que, en un futur, Caixa Girona es pugui veure involucrada en una segona onada de fusions. L’absorció, avalada pels disset consellers, es farà sense demanar ajudes al FROB. El president de Caixa Girona, Manel Serra, ha destacat que la integració ‘és una bona opció’. Entre els punts que han transcendit de l’acord, hi ha el fet que es crearà un consell territorial -que s’encarregarà de seguir l’activitat financera- i que es mantindran les dotacions per a l’Obra Social.

Recordem que Caixa Girona va negar-se a última hora a sumar-se a la fusió amb Caixa Manlleu, Sabadell i Terrassa, ‘Unnim‘, i que aquests darrers mesos Caixa Girona ha participat en alguns intents de fusió amb entitats diverses, però que cap no li ha fet el pes.

La necessitat de les caixes d’estalvi d’ampliar-se per millorar la rendibilitat és el motiu que les empeny a fusionar-se. La data límit per a aconseguir els ajuts del Fons de Restructuració Ordenada Bancària (FROB) és el 30 de juny propvinent i, per tant, ja és hora de tancar acords de fusió, si volen arribar-hi a temps.

La Caixa va anunciar divendres que negociava l’absorció de Caixa Girona. Manquen encara algunes reunions i l’aprovació dels òrgans de govern d’ambdues entitats. El director general de la Caixa, Joan Maria Nin, va explicar que l’entitat tenia un principi d’acord amb Caixa Girona, però que l’operació encara no havia estat ni signada ni tancada’. Segons Nin, l’operació d’absorció de Caixa Girona és ‘bona per a Catalunya i per a la Caixa i excel·lent per a l’àrea de Girona i beneficiosa per a tots els clients’.

També el conseller d’Economia, Antoni Castells, ha parlat aquest cap de setmana de la seriositat i exemplaritat del procés de fusió de caixes catalanes, que, segons que va dir, ha marcat el camí estatal; particular, va celebrar el procés de fusió entre la Caixa i Caixa Girona, perquè el veia molt positiu.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any