Campanya dels sardanistes de Mollerussa per la concessió de la Medalla d’Honor a Pepito Isanda

  • L'Aplec de la Sardana va obrir la recollida de signatures

VilaWeb
VilaWeb
Miquel Bresolí
30.05.2010 - 23:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa uns dies va rebre el reconeixement del món geganter. Ara, Pepito Isanda, podria rebre el de tota la seva ciutat, Mollerussa, si tira endavant la iniciativa de l’Agrupació Sardanista Mollerussa. I es que els sardanistes van aprofitar la celebració del XXXI Aplec de la Sardana, aquest dissabte, dia 29, per iniciar una recollida de signatures perquè Isanda rebi la Medalla d’Honor de la ciutat.

Aquest aplec ha comptat amb una altra novetat, el reconeixement que l’Agrupació Sardanista Mollerussa a fet a ACUDAM, que enguany celebra els 35 anys de la seva creació, i a l’Agrupament d’Escoltes i Guies Cal-Met, que en fan 40. La voluntat de l’Agrupament es mantenir aquests reconeixements en propers edicions de l’aplec a entitats de la ciutat que facin aniversaris significats.

Estrena

I també va acollir l’estrena d’una sardana, “Urgellenca” de Valentí Miserachs, que va interpretar la Bellpuig Cobla, tot celebrant els 25 anys d’aquesta formació que, juntament amb la Jovenívola d’Agramunt, van amenitzar l’aplec, que va tenir ballades de tarda i nit i un sopar al que hi van assistir més de 200 persones.

Aplec

Altres peces destacades foren “La gran Nissaga” de Tomas Gil i Membrado, dedicada a la família Capell, compositors dels que també es van interpretar sardanes seves i que estan dedicades a Mollerussa i el Pla d’Urgell. Convidada especial fou Dolors Viladrich, de la que es va tocar “Penya Blaugrana Manresa” i que va servir per la ballada de colles improvisades.

L’aplec de tarda es celebrar al Parc Municipal de Mollerussa, on van fer diferents sorteigs entre els assistents, mentre que el sopar l’aplec de nit va tenir lloc al poliesportiu Onze de Setembre.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any