Més de 23.700 sabadellencs voten en la consulta sobre la independència

  • La participació és del 13,67% · Amb més del 30% escrutat, el vot pel sí és del 91,82%

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.05.2010 - 21:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En la consulta sobre la independència feta a Sabadell, hi han votat 23.709 censats. Això fa que la xifra de participació total sigi del 13,67%. A més, els organitzadors recalquen que mig milió de catalans ja han pogut votar en les tandes de consultes qofertes al Principat. Amb més del 30% escrutat, el 91,82% dels vots emesos a Sabadell ha estat en favor de la independència, i el 5,6% contra.

Els organitzadors han destacat que la consulta de Sabadell havia superat, pel que fa a xifra de participació, a la consulta de la Diagonal de Barcelona, que va ser del 12,17%; i també a la consulta sobre la independència que es va fer a Lleida, amb un 8% de participació. És per això que es mostren totalment satisfets i han volgut felicitar els vuit-cents voluntaris per la tasca feta.

L’observador internacional Paulos Filipov, de la minoria macedònia de Grècia, ha dit que Europa no podia ignorar aquestes consultes i ha assegurat que les institucions europees les seguien atentament.

La d’avui ha estat la cinquena tanda de consultes que s’han fet al Principat. Tot va començar el 13 de setembre a Arenys de Munt. Després van venir el 13D, el 28F i el 25A: en total, 461 municipis han opinat sobre la independència de Catalunya. Avui ha estat el torn de Sabadell, el municipi més gran que ha organitzat la consulta, i encara ha de venir una sisena tanda, la del 20 de juny.

Dimecres passat es va fer el debat central de la campanya de Sabadell que es va poder veure en directe a VilaWeb i que avui us n’oferim el video íntegre. Hi van participar Montserrat Nebrera, Vicent Sanchis, Pere Almeda i Santiago Espot, i fou moderat pel periodista Josep Puigbò.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any