La USAP es queda a la porta de tornar a fer història

  • El Clarmont obté el Plaxot per primera vegada (6-19) · L'equip femení de la USAP sí que es fa amb el títol

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.05.2010 - 22:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La USAP de Perpinyà s’ha quedat a la porta d’aconseguir la lliga Top 14 de rugbi XV, que ha estat per a l’equip occità Clarmont. En el mateix estadi on la USAP va obtenir el Planxot l’any passat després de mig segle de no fer-ho, l’Stade de France de París, l’equip de la ciutat occitana ha vençut els de Perpinyà per 6 a 19.

La d’avui ha estat l’onzena final que jugava Clarmont, que encara no havia aconseguit de guanyar-ne cap. Clarmont havia superat a la semi-final el Toló (35-29) i la USAP, el Tolosa (21-13), gràcies a un espectacular partit del perpinyanès Jérôme Porical, autor de tots els punts amb xuts a pals.

Milers de catalans s’han desplaçat a París per assistir a la setzena final de la USAP i han pogut veure el partit al costat del Castellet, on el Municipi de Perpinyà ha instal·lat una pantalla gegant. També han pogut seguir el partit, en català, al Casal Jaume I. Finalment, però, no han pogut celebrar el títol, que hagués suposat tornar a fer història.

Les dones de la USAP sí que tenen el Planxot

L’equip femení de la USAP, però, ha donat una alegria en fer-se aquesta tarda amb el Planxot, després de vèncer per 25 a 5 les occitanes del Montpeller. Es tracta del primer títol guanyat per l’equip femení de les jugadores de la USAT, que són les hereves de l’equip de Toluges, que l’any passat va perdre la final del campionat, jugat a Gruissan, també contra Montpeller. Aquesta temporada l’equip de Toluges ha desaparegut i s’ha transformat en la filial de la USAP.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any