Vic ensenya una altra cara

  • Entitats locals i estatals es posicionen contra el racisme en una manifestació on no només vol denunciar la situació de Vic, sinó també demanar més sensibilitat amb la immigració en general

VilaWeb
Redacció
29.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A la plaça Major de Vic, a Osona, hi ha convocada per avui a les 5 de la tarda una manifestació en contra les polítiques xenòfobes que ha impulsat l’ajuntament d’aquesta ciutat al negar-se a empadronar els immigrants irregulars. Es tracta d’una acció de la societat civil en resposta a la delicada situació que s’ha viscut al llarg d’aquests darrers mesos a la capital osonenca. Per això, la manifestació ha estat organitzada per múltiples entitats, tant locals com nacionals i individus a títol personal. De la mateixa manera, alguns dels convocants pertanyen a agrupacions d’esquerres, d’altres són d’associacions d’immigrants i també n’hi ha de dedicades a la lluita contra el racisme i la difusió de la pau.

Aquesta concentració, que no només vol centrar-se amb la situació de Vic sinó fer-la extrapolable arreu, vol assolir repercussió a nivell nacional per demostrar així que ‘Catalunya s’oposa al racisme de forma transversal’, com afirmen fonts de SOS Racisme, una de les 14 entitats adherides a la manifestació i que firmen el manifest que es llegirà dissabte. Aquest, encapçalat pel que serà el lema de la manifestació, ‘Tots som persones’, demana que els ajuntaments no posin traves a l’empadronament dels nouvinguts al mateix temps que les institucions públiques es posicionin més fermament en polèmiques com la viscuda a Vic el gener passat. Igualment, també volen que els partits polítics no facin un ús electoralista de la immigració i que els mitjans de comunicació tractin el fenomen amb respecte i cura.

‘Vic és un punt simbòlic’ afirmen des de SOS Racisme, ‘però el que volem demostrar dissabte és que el racisme i la xenofòbia no afecten només a un poble, sinó a Catalunya sencera’. Els fets ocorreguts a Vic amb el tema del padró van tenir una repercussió enorme però aquesta no és l’unica senyal d’alarma, ja que un altre element preocupant és l’auge de partits polítics clarament xenòfobs, com ara Plataforma per Catalunya, amb molt poder a la capital d’Osona. En aquesta meteixa direcció van les declaracions de Veus Diverses, entitat vigatana destinada al diàleg intercultural, quan afirmen que ‘no volem que els fets ocorreguts a Vic últimament es repeteixin a cap altre indret del país, per això avui ens manifestem’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any