El V Dia de les seleccions catalanes reivindica la plena oficialitat a Tortosa

  • La Plataforma Pro-Seleccions comença la campanya 'Catalunya al mundial de Brasil 2014' de futbol

VilaWeb
Redacció
29.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma Pro-Seleccions Catalanes i l’Ajuntament de Tortosa organitzen aquest dissabte el V Dia de les seleccions catalanes, per celebrar el reconeixement internacional de vint esports i reivindicar l’oficialitat de tots els altres on Catalunya no pot competir. El programa d’activitats esportives que tindran lloc a Tortosa inclou partits internacionals de futbol sala, korfbal, tennis taula, bike trial i una cursa popular d’obstacles. Un concert, de franc, amb Lexu’s, Brams i els Pets clourà la celebració.

Els organitzadors esperen repetir l’èxit del IV Dia de les seleccions catalanes, que l’any passat va congregar milers d’assistents a Mataró.

Comença la campanya ‘Catalunya al mundial 2014
Actualment Catalunya pot competir en vint esports. La Plataforma Pro-Seleccions Catalanes reconeix que aquests no són molt populars, però destaca, d’una banda, la normalització que representen per als esportistes que poden competir a tot arreu amb Catalunya i, d’una altra banda, la seva importància per continuar reivindicant l’oficialitat de tots els altres esports.

Quan falten pocs dies per a la inauguració del mundial de futbol de Sud-Àfrica, el V Dia de les Seleccions també serà el tret de sortida d’una campanya per reclamar que la selecció catalana pugui competir al mundial del Brasil del 2014. Sergi Blàzquez, vice-president de la Plataforma Pro-Seleccions Catalanes, explica que la campanya inclourà l’enviament a la FIFA d’una carta i el llistat amb totes les adhesions personals rebudesa.

Blàzquez recorda, mentre el reconeixement internacional en futbol no arribi, que Catalunya té cites esportives importants. Del 21 al 26 de juny i a casa, els afeccionats a l’hoquei patins podran animar la selecció catalana per intentar guanyar la Copa Amèrica. Vic serà la seu d’una competició que aplegarà una vintena de seleccions provinents d’Amèrica i d’Europa. Per primera vegada les seleccions masculines i femenines disputaran alhora aquest campionat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any