L’Entesa insiteix un cop més en la necessitat de preservar la Masia de Can Llong

  • La formació cívico-política ha criticat que l'Equip de Govern no aprofiti les obres de construcció del nou Centre Cívic del barri que s'ha començat a construir al costat de la històrica masia, per preservar-la

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.05.2010 - 13:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb un to molt dur, i un punt desesperat, l’Entesa per Sabadell va adreçar ahir fortes crítiques al govern del PSC, per el que consideren que és un ‘menyspreu del govern municipal per a la conservació de la Masia de Can Llong, fet que porta a pensar si el què vol en realitat és condemnar-la a la total desaparició’. La formació que ja n’havia demanat la rehabilitació com a equipament sociocultural del barri, en diferents ocsions, veu en la construcció del nou Centre Cívic, una oportunitat per endagar el projecte de recuperació d’aquesta Masia del s.XVII.

La Masia de Can Llong

Aquesta masia, que té els seus inicis en el segle XVII, és una de les masies més representatives del passat agrícola de Sabadell i ha acabat donant nom al nou barri de la ciutat. Des de finals dels anys 70, quan va deixar de tenir activitat, ha sofert un progressiu deteriorament fins arribar al deplorable estat actual, fruit de l’abandonament i de la contínua espoliació.

La construcció del nou Centre Cívic: perill i oportunitat

Recentment s’han iniciat les obres del què ha de ser el futur Centre Cívic del barri de Can Llong, just a tocar de l’antiga Masia. Obres que han motivat, de nou, la denúncia de l’Entesa per Sabadell que ha acusat l’equip de govern de ‘desinterès envers la preservació del conjunt del patrimoni històric de Sabadell. El Molí d’en Torrella i el Vapor Turull són altres mostres d’aquesta desídia’.

La formació ha volgut recalcar l’oportunitat que s’està desaprofitant des del consistori amb la construcció del Centre Cívic sense plantejar-se la integració de la Masia a l’equipament. Segons la formació ‘el govern municipal no ha destinat ni un trist euro per evitar l’enrunament de la masia i ni tan sols ha previst una partida per consolidar-la dins el projecte de construcció del nou Centre Cívic, construït a tocar la masia i que fins i tot pot posar-la en risc durant els moviments de terres’.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any