Zapatero: ‘Hem culminat la fase de l’autogovern’

  • El president espanyol espera que les autonomies i els ajuntaments tinguin 'una actitud de cooperació lleial'

VilaWeb
Redacció
25.05.2010 - 17:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Luis Rodríguez Zapatero ha dit avui (àudio) que la ‘fase de l’autogovern ha culminat’ i ha anunciat el començament d’un nou període marcat per la ‘cooperació i la responsabilitat’ del conjunt de les administracions públiques. A la sessió de control al senat espanyol, Zapatero ha dit que l’estat de les autonomies ha fet un paper ‘extraordinàriament positiu’ però que ja ha culminat i que ara toca ‘una fase de cooperació perquè el conjunt del sistema i del model funcioni molt millor’.

‘Expresso la meva convicció que tan les comunitats autònomes com els ajuntaments tenen una actitud de cooperació lleial en el compromís de la reducció del dèficit’, ha reblat.

En resposta a una pregunta del senador del PAR aragonès José María Mur, Zapatero ha dit que l’estat ha ‘desenvolupat de manera raonable el finançament autonòmic’ i ‘ha obert un camí que cal completar amb cooperació i participació de les comunitats autònomes en el conjunt de les tasques estatals’.

En aquest sentit, Zapatero ha dit que ‘la major part de la despesa pública és en mans de les autonomies’ i ha expressat ‘la convicció que ara cooperaran lleialment per al propòsit de reduir el dèficit i sanejar els comptes públics per a una recuperació sostenible’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any