La CAM i la BBK trenquen les negociacions per a fusionar-se

  • Ho ha confirmat la caixa basca · Estudiaven una 'fusió freda'

VilaWeb
Redacció
24.05.2010 - 17:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Bilbao Bizkaia Kutxa (BBK) ha confirmat avui que aquest cap de setmana s’han trencat definitivament les negociacions per a constituir un Sistema Institucional de Protecció (SIP), conegut dins el sector com ‘una fusió freda’, amb la CAM. El SIP és un procés que consisteix a mantenir ambdues marques sense canviar-ne el nom i la major part dels òrgans de govern però amb la creació d’un ens controlador per a la gestió conjunta.

El principal escull perquè el procés s’hagi aturat és que la CAM volia tenir majoria a la nova entitat. L’entitat basca no ha acceptat aquest plantejament, car és la segona caixa en el rànquing de beneficis, i supera també en capital i solvència la CAM.

D’aquesta manera finalitza un nou capítol en la sèrie de notícies, cada volta amb és assiduïtat, sobre la fusió de la CAM amb una altra entitat de crèdit.

Caja Madrid, Bancaixa o Cajamurcia han estat algunes de les entitats amb les quals ha provat de fusionar-se la CAM, sense èxit. Amb Bancaixa, l’opció preferida pel Consell des del principi, els problemes per a arribar a un acord vingueren del fet que la caixa alacantina no vaol que la seva seu social marxi d’Alacant. I amb Caja Madrid, que ha estat molt insistent i que és una opció ben vista des del PP espanyol, l’escull rau en el fet que la CAM no seria majoritària. Per això, ara la CAM, que fa mesos que cerca una aliança, l’opció de Cajamurcia pren força, tot i que l’entitat no es descarta que es reprenguin les negociacions ben aviat amb altres caixes.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any