Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  25.05.2010  06:00

La magnitud de la taca de petroli al golf de Mèxic, a ull nu

Men?ame
 

Paul Rademacher diu a la seva pàgina web que va entrar a treballar a Google el 2005. Una de les tasques que li van encarregar va ser de desenvolupar un connector per als navegadors d'internet perquè es pogués visualitzar el Google Earth en qualsevol web. Justament amb aquest connector Rademacher ha preparat aquesta pàgina, en la qual és possible de fer-se una idea ben gràfica de com arriba a ser d'immensa la taca de petroli causada per l'explosió i enfonsament d'una plataforma petroliera de BP i Halliburton al golf de Mèxic, davant la costa meridional dels EUA.

 

Amb dades del 13 de maig, Rademacher respon la pregunta que encapçala la seva pàgina: Com és de gran la taca de petroli de la plataforma Deepwater Horizon? Amb l'ajuda d'un mapa generat per Google Earth es pot comparar l'extensió de la taca amb qualsevol ciutat del món. Si hi poseu Barcelona o València, per exemple, us adonareu de la magnitud d'un desastre natural que als EUA ja es considera una catàstrofe nacional.