L’oposició abandona el ple de lescorts per la reprovació d’Ángel Luna

  • La cambra l'aprova amb els vots del PP i prou

VilaWeb
Redacció
20.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP va aprovar ahir en solitari a les Corts Valencianes la reprovació del portaveu del PSPV-PSOE, Ángel Luna, per haver ensenyat a la cambra un informe policíac, sota secret sumarial, sobre contractes vinculats al PP i investigats en el cas Gürtel. Els diputats socialistes, els de Compromís i els d’EUPV van abandonar el ple en senyal de protesta.

Aquest és un episodi més de la tensió que s’arrossega a les Corts arran de l’esclat del cas Gürtel. Als passadissos, la diputada d’Iniciativa del Poble Valencià i portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Oltra, va explicar que amb aquesta acció s’ha volgut evidenciar que ‘el PP està sol’ i que ha de donar explicacions ‘per la imputació del president Camps per part del Suprem’. Oltra va dir que ‘això és molt greu i que el Partit Popular en lloc de donar explicacions el que fa és perseguir l’oposició’.

El portaveu adjunt del PSPV i alcalde de Morella, Ximo Puig, va dir que el president Camps ‘ha perdut l’enteniment’ i que el que hauria de fer el president valencià és treballar per sortir de la crisi, reunint-se amb els sindicats i empresaris per mirar de reduir els índexs d’atur al País Valencià.

Durant la seva intervenció, i mentre l’oposició abandonava l’hemicicle, el portaveu del PP a les Corts, Rafael Blasco, va defensar la proposició no de llei per reprovar Ángel Luna argüint que la seva actitud era ‘indigna d’un parlamentari que genera en la societat una perillosa sensació de desconfiança cap a les institucions’. Blasco també va censurar l’exhibició el passat 24 de març a l’hemicicle d’un document de la Brigada de blanqueig de capitals en el qual es vinculaven diversos contractes de RTVV amb la trama Gürtel. El síndic popular considera ‘extremadament greu’ que Luna hagi tingut accés a un document que estava sota secret de sumari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any