El Suprem diu que Camps hauria comès delicte acceptant els vestits

  • Es fa pública la interlocutòria del TS, que us oferim en pdf · Álvaro Pérez es nega a declarar pel cas Gürtel

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.05.2010 - 13:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Francisco Camps, hauria comès delicte pel sol fet d’haver acceptat els vestits, segons la interlocutòria (pdf) en què el Tribunal Suprem va reobrir la setmana passada la causa contra Camps i que ara s’ha fet pública. Segons el tribunal, per cometre un delicte de suborn impropi ‘n’hi ha prou amb acceptar un regal entregat en consideració a la funció o càrrec’, i amb independència del valor d’aquest regal.

Amb aquest argument, justifica el Suprem la decisió unànime d’admetre els recursos de la fiscalia i del PSPV contra el sobreseïment ordenat pel TSJPV i de reobrir la causa contra Camps per un suposat delicte de suborn passiu per haver rebut, suposadament, vestits de la trama corrupta encapçalada per Francisco Correa.   

Aquestes conclusions serien vàlides per als regals rebuts pel president Francisco Camps, l’aleshores vicepresident Víctor Camps i l’ex cap de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret però no per a l’exsecretari general del PP, Ricardo Costa.

Justament avui, Álvaro Pérez, conegut com ‘el Bigotes’ i mà dreta de Correa al País Valencià, ha comparegut com a encausat davant del jutge instructor del cas Gürtel, Antonio Pedreira, però s’ha negat a declarar. Enmig d’una gran expectació, Pérez ha arribat cap a les deu al tribunal, i una hora més tard deixava les dependències explicant que havia decidit de no respondre cap pregunta del fiscal ni dels advocats.

Les fiscals del cas, Míriam Segura i Concha Sabadell, han acordat que no sol·licitarien cap nova mesura cautelar per a Pérez, que ja fa front a una fiança de 600.000 euros en concepte de responsabilitat civil. L’encausat és en llibertat com la resta d’encausats excepte Francisco Correa, Pablo Crespo i Antoine Sánchez.

Álvaro Pérez era responsable d’Orange Market, filial de l’empresa Special Events, que era la proveïdora de serveis de la direcció del Partit Popular valencià i n’organitzava congressos, conferències i tota mena d’esdeveniments. Segons el sumari, Álvaro Pérez va pagar vestits a Francisco Camps per import de 12.783 euros i el president valencià podria haver facilitat, a canvi, la concensió d’adjudicacions a Orange Market.

Les diligències judicials també recullen que Camps anava a Madrid a instàncies de Pérez per adquirir vestits a les botigues Milano i Forever Young, on treballava el sastre i testimoni del cas, José Tomás. A més, revela que Correa i Pérez tenien una relació molt propera amb l’ex-secretari general del PP, Ricardo Costa, i que aquest fins i tot va recórrer a Pérez per provar d’entrar al govern de Camps el desembre de 2008.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any