L’oposició demana cessaments per la consulta sobre la Diagonal

  • Trias ha provat de votar set vegades sense èxit · Portabella parla de fracàs del govern municipal · El PP es planteja d'impugnar la consulta

VilaWeb
Redacció
13.05.2010 - 16:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui hi ha hagut una allau de crítiques dels partits de l’oposició al procés de consulta sobre la Diagonal, arran dels problemes tècnics per votar, la polèmica votació de Jordi Hereu i la fragilitat del sistema de votació per internet. Xavier Trias i Jordi Portabella s’han mostrat indignats; el president de CiU a l’Ajuntament ha hagut de canviar de lloc de votació després de provar-ho set vegades sense èxit; i el d’ERC troba inacceptable que no es pugui garantir la fiabilitat dels vots.

Trias té clar que ‘si ara haguéssim de començar una consulta, jo no permetria el sistema de vot amb SMS’ (àudio). ‘Ens van dir que eren sistemes segurs, nosaltres vam denunciar que hi havia possibilitats de suplantar la identitat i se’ns va acusar de voler boicotar la consulta’, s’ha queixat.

També s’ha rerferit a la polèmica votació de Jordi Hereu. ‘Fer mentir a l’alcalde és molt greu, i que ell s’avingui a dir mentides, també’. Trias ha reclamat ‘responsabilitats’ i que ‘algú plegui’, i ha apuntat directament als col·laboradors de l’equip d’Hereu, assegurant que ‘hi ha un responsable que l’alcalde hagi mentit, algú que li va dir que digués que havia votat sense haver-ho fet i això és molt greu’. ‘El responsable màxim, evidentment, és el propi Hereu, però ell no plegarà, però com a mínim ha de demanar disculpes’, ha dit Trias.

Portabella: ‘És inacceptable que no es pugui garantir la fiabilitat del vot’

En declaracions a VilaWeb, el president del grup d’ERC, Jordi Portabella, ha dit que era impresentable que l’Ajuntament no pugui garantir la fiabilitat del vot i que no pugui evitar la usurpació de la identitat del votant. ‘És inacceptable, i estic convençut que s’han lesionat els interessos de la consulta i que s’ha ofert una imatge d’inseguretat i d’incertesa en les consultes ciutadanes, quan aquestes representen un pas endavant.

Portabella també ha dit que els problemes en el procés són un fracàs de l’Ajuntament, per no haver garantit ni la privacitat del dret de vot, i que quan s’acabin les votacions, la setmana vinent ‘caldrà demanar explicacions al govern municipal i que assumeixi responsabilitats’.

El PP estudia la impugnació de la consulta

El president del PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que ahir no va poder votar en un primer moment perquè algú li havia usurpat la identitat, s’ha cansat de ‘veure irregularitats, desgavells, problemes i deficiències’ en la consulta i ha anunciat que obria la porta a la impugnació del procés (àudio). El líder popular ha assegurat que dilluns, un cop acabada la consulta, anunciaran si finalment tiren endavant aquesta petició d’anul·lació. A més, Fernández ha exigit ‘cessaments i responsabilitats’ per com està evolucionant la consulta. Pel PP, a hores d’ara ‘ja s’ha demostrat la vulnerabilitat i els innumerables defectes’ que té el procés i que ‘l’alcalde, Jordi Hereu, intenta amagar’.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any