Els poetes, ‘Hindignats!’, reclamen la reobertura de l’Horiginal

  • L'ajuntament ha tancat una de les principals sales de poesia de la ciutat per manca de llicència · El local l'ha demanada, però no se li ha concedit

VilaWeb
Redacció
13.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La tercera sala del Bar Horiginal del Raval de Barcelona ha esdevingut en els últims deu anys un espai de referència a la ciutat per als recitals de poesia. Fa poc més de dos mesos, però, l’ajuntament ha precintat aquesta sala per no tenir llicència d’espectacles; una llicència que el local, que ja fa anys que ha estat adaptat per a aquesta funció, ha demanat. L’ajuntament, però, argüeix que la llei prohibeix concedir noves llicències. Arran del tancament, l’Horiginal ha començat el moviment de protesta ‘Hindignats!‘ a la xarxa, que ahir culminà amb una assemblea de poetes i públic justament a la sala precintada (vegeu-ne el vídeo).

De Lluís Llach a Enric Casasses; de Josep Pedrals, a Gerard Altaió; d’Eduard Escoffet a la  bonica veu de Silvia Pérez, la llista dels poetes i artistes que han passat per aquest local és molt llarga. De fet, tal com explica el programador de la sala, Ferran Garcia, ‘tothom que hagi estat interessat o vinculat a la poesia a Barcelona ha passat una vegada o altra per l’Horiginal’. És per això que els tant els poetes com el públic dels recitals no entenen com és possible que una de les experiències més boniques, exitoses i dinamitzadores del Raval s’hagi tancat d’aquesta manera i confien que es pugui resoldre aviat.

Cal tenir present que el local mai no ha rebut mai cap queixa veïnal, que mai no ha cobrat entrada al públic i que els poetes mai no han cobrat per a recitar. Núria Miret, encarregada del local, explica que els recitals havien esdevingut, sobretot, un punt de trobada i tertúlia entre poetes, lectors i editors.

El manifest ‘Salvem l’Horiginal’, que en els pròxims dies serà lliurat al nou regidor de Ciutat Vella, Carles Martí, ja ha rebut centenars d’adhesions.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any