Els veïns de Ciutat Vella acusen el regidor socialista Carles Martí de reobrir ràpid els projectes polèmics que l’ex-regidora González havia frenat

  • Entrevista amb la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, que es declara 'escamada pels canvis al districte'

VilaWeb
Redacció
13.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan encara no fa un mes de la dimissió de la regidora del districte de Ciutat Vella, Itziar González, les associacions de veïns del barri ja han denunciat que amb el nou regidor, Carles Martí, que ja ocupà aquest càrrec en l’anterior mandat, s’han reactivat els projectes urbanístics més polèmics, que amb González s’havien frenat. En aquest vídeo, Remei Gómez, de l’Associació de Veïns del Gòtic, membre Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, una entitat que aplega les associacions de veïns del districte, enumera aquests projectes, explica que el traficants de droga s’han apoderat dels carrers del Raval i denuncia la ‘desídia’ de l’ajuntment a l’hora de combatre la corrupció.

‘No van tardar ni 48 hores d’ençà de la dimissió d’Itziar González per tornar a obrir el projecte de l’hotel del Raval Sud, a l’avinguda Drassanes, i una setmana després vam saber a través de la web que s’havia obert el concurs públic per a l’anomenat projecte dels ascensors de la Barceloneta; amb l’anterior regidora, tots aquests projectes s’havien frenat i s’estaven negociant en un procés de diàleg amb els veïns, que ara s’ha trencat completament’, explica Gómez.

A més, la Xarxa recorda que fa pocs dies el batlle Hereu ‘va reactivar el projecte de l’hotel de luxe’, quan va dir que el projecte era encara vigent, malgrat que l’octubre passat l’ajuntament va aprovar per unanimitat en un ple extraordinari de paralitzar el projecte. L’entitat tem que el consistori cerqui una estratègia per presentar un altre projecte i ‘tirar l’hotel endavant’.

Per la presidenta de l’entitat, Maria Mas, que ahir va fer una conferència de premsa a la seu de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), la iniciativa de l’hotel del Palau es troba ‘contaminada per la corrupció’. Mas va instar l’administració a preguntar-se per què es va portar a terme la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) per construir l’hotel que va impulsar Fèlix Millet i a ‘fer marxa enrere per a recuperar la qualificació anterior’ i impedir així la construcció de l’hotel. Tant Mas com Gómez recorden que el ple de l’ajuntament va acordar l’octubre passat de paralitzar l’hotel, ‘cosa que ara sembla no tenir cap valor’.

Gómez, per la seva banda, també explica que al Raval s’hi concentren alguns dels principals problemes del districte, especialment causats pels traficants de drogues, que s’han apoderat d’alguns carrers. Gómez reclama més actuació de la guàrdia urbana que, explica, ‘ha estat molts mesos desapareguda al Raval i tot just ara sembla que ha tornat’.

Finalment, la portaveu de l’associació també lamenta la ‘manca de compromís’ de l’ajuntament a l’hora de combatre la corrupció. ‘Feia molt temps que les associacions de veïns alertàvem de pràctiques corruptives entorn a l’atorgació de llicències a Ciutat Vella’, diu Gómez, que lamenta que no s’escoltés els veïns i recorda que ara hi ha dos professionals vinculats a l’ajuntament a la presó per suborn en l’atorgació de llicències, un dels quals era un funcionari que fou promocionat quan ja era suposadament investigat.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any