El Suprem autoritza el judici contra el president de la Generalitat

  • El Tribunal Suprem espanyol ordena reobrir el 'cas dels vestits' contra Camps que havia estat arxivat pel TSJCV · Cop dur al president, que pot haver de comparèixer com a acusat per un cas de corrupció

VilaWeb
Redacció
12.05.2010 - 13:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem ha desestimat l’arxivament del ‘cas dels vestits’, la branca de la trama Gürtel que esquitxa el president Francisco Camps. D’aquesta manera el president de la Generalitat pot haver de seure com a acusat. D’aquesta manera queda reobert el cas que relaciona el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, amb els regals dels vestits per part de l’empresa Orange Market, epicentre del cas Gürtel al País Valencià.

L’alt tribunal demana a l’instructor del cas del Tribunal Superior de Justícia de València (TSJV), José Flors, que segueixi investigant sobre si Camps va acceptar els regals de la trama. També es reobre la causa per a l’ex-secretari general del PPCV, Ricardo Costa; l’expresident del Consell, Víctor Campos i el cap de protocol de la Diputació de València, Rafael Bertoret.

El Suprem accepta així els recursos de la fiscalia i del PSPV i revisa la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) d’arxivar la queixa d’un particular contra el president del Tribunal Superior de Justícia valencià, Juan Luis de la Rúa, de no haver-se inhibit en el cas dels vestits, malgrat que el president Camps havia reconegut l’estreta amistat que l’unia a De la Rúa.

Després de saber la decisió del TS, Camps ha mantingut la seua innocència tot assegurant que ‘ningú no es creu que jo em venga per tres vestits’. Camps ha dit que té el suport del president del PP, Mariano Rajoy, i ha anunciat la seua intenció de postular-se com a pròxim candidat a les eleccions valencianes. Al seu torn, el president de la Generalitat ha mantingut que ni ell ni cap dels seus companys han fet ‘res’ i que donarà les explicacions que haja de donar davant de la justícia. En aquest sentit, ha confessat que està ‘tranquil’.

Com a resposta, el PP ha fet una junta directiva aquesta tarda per mostrar el suport al president Camps. Un centenar de manifestants s’han concentrat davant de la seu popular per demanar la dimissió de Camps. Mentrestant, EUPV ha convocat per demà concentracions a diverses ciutats per demanar la ‘dimissió immediata’ de Camps.

Per la seva banda, el portaveu de Compromís i secretari general del Bloc ha dit que avui la justícia havia ‘donat un pas endavant per aclarir l’entramat del cas Gürtel, un cas al qual els partits de l’oposició no tenim accés’. Morera ha recordat que Camps havia ‘mentit moltes vegades a les Corts’ i ha demanat que el president ‘digui la veritat i demani disculpes públiques al parlament i al poble que representa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any